19. juli 2019
Står det til Solvej Pedersen (R) skal der laves en analyse af, om fire skoleafdelinger kan få deres overbygning tilbage. Foto: Peter Andersen
Står det til Solvej Pedersen (R) skal der laves en analyse af, om fire skoleafdelinger kan få deres overbygning tilbage. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: R ønsker analyse: Kan skoler få overbygningen tilbage?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

R ønsker analyse: Kan skoler få overbygningen tilbage?
Holbæk - 13. marts 2019 kl. 18:48
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Gislinge kæmper en stor gruppe forældre for at få 7. til 9. klasse tilbage på den lokale skole.

De har blandt andet indsamlet underskrifter, og som følge heraf har udvalget for børn og skole besluttet, at der skal laves en analyse af, hvilke fordele og ulemper der vil være, hvis Gislinge skole igen skal have en overbygning.

Står det til kommunalbestyrelsesmedlem Solvej Pedersen (R) skal der laves en lignende analyse på flere andre folkeskoler i kommunen.

Det radikale kommunalbestyrelsesmedlem har derfor lavet en initiativsag, som Holbæk Kommunalbestyrelse skal forholde sig til onsdag aften.

Solvej Pedersen indstiller konkret, at der skal laves en analyse af mulighederne for at genetablere en overbygning på de folkeskoler, der mistede 7. til 9. klasse i forbindelse med en strukturændring i 2012.

Ifølge Solvej Pedersen er der flere grunde til, at hun har lavet initiativsagen. En af dem handler om lighed.

- I den radikale gruppe havde vi en aftale om, at vi først ville forholde os til skolestrukturen, når evalueringen var færdig. Men på baggrund af underskrifterne fra forældrene i Gislinge, besluttede udvalget at sætte en særskilt undersøgelse i gang. Dermed laver de en forskelsbehandling, siger Solvej Pedersen.

- Og Emrah (Tuncer, red) og jeg mener, at der bør være lige vilkår for alle skoler i kommunen. Man kan ikke lave en analyse ét sted og ikke de andre, forklarer Solvej Pedersen, som understreger, at analysen derfor også skal være identisk med den analyse, der bliver lavet om Gislinge skole.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk