18. december 2017
I busskuret foran rådhuset på Holbækvej i Kalundborg sidder to af dukkerne - Maria og hendes søn Jacob - fra Næstehjælpernes protestaktionen.
gallery icon

Se billedserie

I busskuret foran rådhuset på Holbækvej i Kalundborg sidder to af dukkerne - Maria og hendes søn Jacob - fra Næstehjælpernes protestaktionen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protestaktion mod kontanthjælpsloft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protestaktion mod kontanthjælpsloft
Opdateret 16. april 2017 kl. 17:05
Holbæk - 16. april 2017 kl. 16:57
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af natten til søndag er der i 24 byer landet over, især på Sjælland, placeret en række dukker samt korte tekster med beskeder om, hvor svært nogle familier har det økonomisk.

Det er Næstehjælperne, der har lavet en aktion under overskriften »Reformer får ikke lamme til at gå«. Det er en protest mod kontanthjælpsreformen. Blandt de byer, hvor dukkerne og teksterne er sat op, er Holbæk og Kalundborg.

I Holbæk er det foran Jobcentret på Jernbanevej og i et busskur i Ladegårdsparken. I Kalundborg er det ved Vor Frue Kirke, i busskuret foran rådhuset på Holbækvej og i busskuret i Bredgade.

Næstehjælperne fortæller i en pressemeddelelse om deres påskeaktion, at engang kunne det være svært at få enderne til at mødes ved særlige lejligheder, hvis pengene var små.

»Men i Næstehjælperne ser vi nu et andet billede. Det er hverdagen, det daglige brød, medicin, overtøj, busbilletter, der er efterspørgsel på.«

Næstehjælperne mener, at efter kontanthjælpsreformen og 225-timers reglen trådte i kraft, er tusindvis af familier kastet ud i reel fattigdom. Det påpeges, at mange er syge, der ikke kan få arbejde. Og i anledning af påsken vil Næstehjælperne minde om, at selv om Jesus kunne lave vand til vin og få lamme til at gå, så er det ikke tilfældet med »fattigdomsreformerne«.

»Derfor aktionerer vi nu og har landet over lavet en række dukker, der skal informere den almindelige dansker om, hvor galt det står til i det, vi engang kaldte en velfærdsstat«, hedder det i pressemeddelelsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk