3. august 2021
Klima- og miljøudvalgsformand John Harpøth (tv.) modtager på kommunens vegne de 2012 underskrifter, som er indsamlet som en protest mod at placere et renseanlæg på Tuse Næs. Underskrifterne overrækkes af Arne Bentsen og Flemming Andersen (th.).
gallery icon

Se billedserie

Klima- og miljøudvalgsformand John Harpøth (tv.) modtager på kommunens vegne de 2012 underskrifter, som er indsamlet som en protest mod at placere et renseanlæg på Tuse Næs. Underskrifterne overrækkes af Arne Bentsen og Flemming Andersen (th.).
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protest-underskrifter mod renseanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protest-underskrifter mod renseanlæg
Holbæk - 06. april 2016 kl. 07:43
Af Kaj Ove Jensen

2012 borgere har skrevet under på, at de gør indsigelse mod at placere et nyt renseanlæg på Tuse Næs.

arrow Læs også: Vil halvø hellere til nabokommunen?

De mange underskrifter blev tirsdag eftermiddag afleveret til formanden for klima- og miljøudvalget John Harpøth (DF) på Holbæk Kommune adresse i Kanalstræde 2 i Holbæk.

Det er Holbæk Kommunes forslag til en spildevandsplan samt den tilhørende miljøvurdering, der har peget på Bognæs-området som et egnet sted til et renseanlæg. Det skal i givet fald afløse det nuværende renseanlæg på Parellelvej i Holbæk inden 2025.

Det er både fastboende borgere og sommerhusbeboere og andre med tilknytning til Tuse Næs, der med deres underskrift har protesteret mod planerne. 854 af underskrifterne et kommet ind via nettet, mens resten er hentet via blanketter, der har ligget i Dagli' Brugsen i Udby og andre steder.

Der er desuden kommet en lang række høringssvar til Holbæk Kommune i forbindelse med planerne.

I forbindelse med et borgermøde i Tuse Næs Hallen foreslog John Harpøth, at der træffes en principbeslutning om at behandle resten af spildevandsplanen, mens beslutningen om udflytningen af Holbæk Renseanlæg udskydes. Desuden lå det i forslaget, at der nedsættes en arbejdsgruppe med borgere fra Tuse Næs. 12-14 borgere har meldt sig som interessede, og de holder deres første møde torsdag i denne uge.

Sammen med Holbæk Kommune og Fors A/S skal gruppen blandt andet forsøge at pege på andre mulige placeringer af renseanlægget.

Principbeslutningen skal godkendes af de øvrige politikere i Holbæk Byråd, og ifølge meldingerne fra de deltagende politikere på mødet i Tuse Næs Hallen tyder det på, at det vil ske.

arrow Et rungende nej til renseanlæg
22. marts 2016 kl. 23:56 Opdateret: kl. 23:56
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk