24. maj 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prøvekørte en Audi A6 Limousine: Kom aldrig tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prøvekørte en Audi A6 Limousine: Kom aldrig tilbage
Holbæk - 16. oktober 2018 kl. 08:58
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 33-årig mand fra Fuglebjerg på Sydvestsjælland erkendte for nylig blankt, at han ikke havde haft intentioner om at aflevere to biler tilbage, som han stjal i efteråret 2016.

arrow Læs også: Narkopåvirket bilist uden kørekort i bil med stjålne nummerplader

Ved begge lejligheder - først i Køge hos en bilforhandler på Tangmosevej, siden hos en forhandler i Bilbyen i Holbæk - fremviste den 33-årige en andens mands kørekort.

De ansatte fik tilsyneladende ikke tjekket kørekortet tilstrækkelig godt, og intetanende lod de manden først prøvekøre en Audi A6 Limousine i Køge og derpå en VW Transporter i Holbæk.

Han returnerede aldrig bilerne, men fjernede der­imod en række reservedele fra bilerne, inden de blev beslaglagt. Det fremgår af en domsudskrift.

Derfor blev den 33-årige i en tilståelsessag for nylig dømt for to tilfælde af bedrageri efter straffelovens paragraf 279. Det skete ved Retten i Roskilde, hvor han forklarede, at hans liv, siden den begåede kriminalitet, har taget en positiv drejning, blandt andet fordi han er vordende far.

Retten valgte at lægge dette til grund, hvorfor dommen helt undtagelsesvist blev gjort betinget, hedder det sig i domsudskriften. I den formildende retning trak desuden, at der er gået to år, før der kunne falde dom i sagen. Anklagemyndigheden havde påstået fængsel i tre til seks måneder.

Bilforhandleren i Køge led som følge af sagen et formue­tab på 150.000 kroner, mens det ikke er opgjort, hvor stort det tabet var hos forhandleren i Holbæk.

Den 33-årige mand var inden denne sag tidligere dømt fem gange for forhold inden for blandt andet dokumentfalsk, våbenbesiddelse og afpresning.

Samlet havde han allerede tre år og otte måneders fængselsdomme bag sig.

Foruden de seks måneders betinget fængsel i den aktuelle sag skal den 33-årige mand udføre 120 timers ulønnet samfundstjeneste, være under tilsyn af Kriminalforsorgen i ét år, være på prøvetid i ligeledes ét år samt betale sagens omkostninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk