20. juli 2019
Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen kommer til Jyderup torsdag den 28. februar klokken 19.30 i Skarridsøsalen og fortæller om og læser fra sin seneste bog, Sorgens Grundstof.Foto: Pressefoto
Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen kommer til Jyderup torsdag den 28. februar klokken 19.30 i Skarridsøsalen og fortæller om og læser fra sin seneste bog, Sorgens Grundstof.Foto: Pressefoto
Foto: P0728-0221ENS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisvinder fortæller om sorgens grundstoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisvinder fortæller om sorgens grundstoffer
Holbæk - 21. februar 2019 kl. 19:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen kommer til Skarridsøsalen i Jyderup, torsdag den 28. februar klokken 19.30. Hun er inviteret af Holbæk Bibliotekerne og Kulturgruppen i Jyderup.

Hun vil blandt andet fortælle om sin sidste bog »Sorgens Grundstof«.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen boede som barn og ung i Nordsjælland.

Efter gymnasietiden begyndte hun efter et sabbatår på medicinstudiet på universitetet, men skiftede kort efter starten til Litteraturvidenskab.

Anne Lise Marstrand debuterede i 1998 med digtsamlingen »Vandring inden ophør«, men har siden først og fremmest skrevet romaner.

Sit folkelige gennembrud fik hun i 2009 og 2010 med to-bindsværket om en af de største kvindeskikkelser fra middelalderen, den lægekyndige nonne, forfatter og komponist Hildegard von Bingen. Bøgerne er blevet karakteriseret som et stærkt og velskrevet portræt af en from og overordentlig viljestærk kvinde.

Værket indbragte forfatteren Weekend avisens litteraturpris i 2009. Hun har endvidere modtaget Politikens Litteraturpris i 2017.

Anne Lise Marstrand har flere gange skrevet artikler og essays om sine egne depressioner og angstlidelser.

Det har slået hende, hvor meget behandling af angst og depression hviler på holdninger og forventninger - såvel hos den lidende som hos behandleren.

Hver gang har artiklerne medført mange henvendelser fra mennesker, der kan genkende hendes beskrivelser.

Marstrands-Jørgensen bøger er kendetegnet ved at beskæftige sig med de psykologiske aspekter af tilværelsen. Hendes værker tager almenmenneskelige temaer som tro, tvivl, kærlighed og søgen efter en mening med livet op - om det er Middelalderens nonne Hildegard, 1970-ernes husmor Alice i "Hvad man ikke ved" eller hendes 16-årige datter Flora i "Hvis sandheden skal frem".

Forfatteren tager ofte udgangspunkt i tekster i Bibelen. Således også i den bog, som hun vil fortælle om og læse lidt op af, nemlig "Sorgens Grundstof". Som det er sagt, så kommer både Gud og Satan til orde i bogen. Det er en fortælling om menneskets sorg og længsel, om folkevandringer og politiske magtkampe, om glemsel og erindring og om den krig, medfølelse og kærlighed, der aldrig hører op.

Arrangører er Holbæk Bibliotekerne og Kulturgruppen i Jyderup.

Billetter fås på Jyderup og Holbæk Bibliotek og på bibliotek.holbaek.dk eller ved indgangen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk