24. marts 2019
Peter Geisling og kollegerne i juryen valgte Holbæk Bibliotek som vinder af tænketanken Fremtidens Bibliotekers konkurrence. Foto: Kirsten Ellebæk
Peter Geisling og kollegerne i juryen valgte Holbæk Bibliotek som vinder af tænketanken Fremtidens Bibliotekers konkurrence. Foto: Kirsten Ellebæk
Foto: Kirsten Ellebæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pris på 50.000 kroner til biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pris på 50.000 kroner til biblioteket
Holbæk - 02. april 2018 kl. 20:36
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 3. april overrækkes en pris på 50.000 kroner til Holbæk Bibliotek. Det lokale bibliotek har nemlig vundet tænketanken Fremtidens Bibliotekers konkurrence om at udvikle en aktivitetsrække, der skal være med til at bekæmpe ensomheden hos ældre.

Holbæk Bibliotek har valgt at fokusere på demensramte, deres pårørende og involvering af frivillige, og biblioteket har indledt et samarbejde med Frivillige i Holbæk, FrivilligCenter Holbæk, Alzheimerforeningen Vestsjælland og Holbæk Kommunes demensspecialister.

I juryen, der har bedømt de deltagende bibliotekers forslag, hæfter man sig ved, at man i Holbæk på nytænkende vis tager fat i pårørende til demente som en overset gruppe, der er særligt svære at nå med aktiviteter, og hvor ensomheden kan være stor.

Der er tænkt i inddragelse af solide samarbejdspartnere, samskabende elementer og involvering af frivillige, lyder det fra juryen, der blandt andre tæller lægen Peter Qvortrup Geisling.

På biblioteket vil der i tiden op mod sommerferien blive holdt en række indledende arrangementer, og efter ferien begynder planlægningen af konkrete aktiviteter, der skal bekæmpe ensomhed blandt ældre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk