25. juni 2019
Præstegården i Soderup har været udsat for et voldsomt angreb af skimmelsvamp og skal nu renoveres for 7,4 milllioner kroner. Foto: Jørgen Juul
Præstegården i Soderup har været udsat for et voldsomt angreb af skimmelsvamp og skal nu renoveres for 7,4 milllioner kroner. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præstegård i million-renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præstegård i million-renovering
Holbæk - 19. januar 2019 kl. 19:21
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Soderup: Præstegården i Soderup skal renoveres efter et voldsomt angreb af skimmelsvamp. Det kommer til at koste 7,4 millioner kroner, og går det som håbet, sættes arbejdet i gang i løbet af foråret.

Beslutningen om den gennemgribende renovering er truffet af menighedsrådet i Soderup og af Holbæk Provstiudvalg. Det eneste, der mangler, er en godkendelse fra Holbæk Kommune.

Menighedsrådet betaler den ene million kroner, mens provstiet finder godt seks millioner kroner.

Angrebet af skimmelsvamp har været så voldsomt, at der har været på tale at rive præstegården ned og bygge nyt. Alternativet var at renovere ejendommen, der er fra midten af 1800-tallet.

- Vi har valgt det sidste. Det er den rigtige løsning, siger Laila Carlsen, formand for menighedsrådet.

- Der skal ikke lægges skjul på, at det har været en svær beslutning for provstiudvalget, for man har her i provstiet aldrig før brugt så mange penge på en præstegård. Der har været særlige omstændiger, der gjorde sig gældende for Soderup, som førte til, at provstiudvalget i denne enkelt-sag bevilgede omkring seks millioner kroner, siger provst Detlef von Holst.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk