20. januar 2019
Midt- og Vestsjællands Politi indfører såkaldte tryghedsambassadører i alle byer under Kalundborg, Holbæk og Odsherred Kommuner. Projektet har tidligere haft stor succes i en anden politikreds.
Midt- og Vestsjællands Politi indfører såkaldte tryghedsambassadører i alle byer under Kalundborg, Holbæk og Odsherred Kommuner. Projektet har tidligere haft stor succes i en anden politikreds.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikreds opruster: Ansætter tryghedsambassadører i alle byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikreds opruster: Ansætter tryghedsambassadører i alle byer
Holbæk - 18. januar 2018 kl. 12:58
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et smadret vindue, gennemrodede skuffer og stjålne genstande.

Cirka hver anden dansker tror, at der i dag er flere røverier og indbrud i forhold til for fem år siden, viser tal fra Justitsministeriet.

Imidlertid er antallet af indbrud i Midt- og Vestsjællands Politi faldet med 39 procent i perioden fra 2011 til 2016.

Blandt andet derfor indfører politikredsen nu en ny ordning for at skabe mere tryghed i lokalområderne.

Såkaldte »tryghedsambassadører« er allerede rekrutteret i Kalundborg Kommune, og Holbæk og Odsherred Kommuner bliver de næste.

Tryghed i øjenhøjde

- Som politikreds vil vi gerne møde borgerne i øjenhøjde, forklarer Dan Warming, som er leder af Forebyggelse, Sektor Vest under Midt- og Vestsjællands Politi.

Af den grund kan tryghedsambassadørerne både være lokale ildsjæle eller formænd for grundejerforeninger, som frivilligt skal arbejde tæt sammen med en tilknyttet områdebetjent.

Sammen skal de indgå i en dialog om problemstillinger i lokalområdet og etablere forebyggende tiltag, der kan styrke borgernes tryghed.

- Og indbrud er noget af det, der skaber utroligt stor utryghed i byerne. Derfor er det også der, den nye indsats vil have særligt fokus, siger lederen af projektet.

Men den nye ordning skal også være med til at skabe tryghedsskabende og forebyggende indsatser for blandt andet tricktyveri, færdsel og ungekultur.

En succes

I Kalundborg Kommune er cirka 20 lokale tryghedsambassadører startet, siden ordningen blev indført i november. I Holbæk Kommune er man først lige begyndt at finde frivillige. Dernæst vil ordningen blive indført i Odsherred Kommune.

For succesen har allerede været at spore i en anden politikreds: I 2014 startede projektet for første gang i Midt- og Vestjyllands Politi. Og i 2016 blev indsatsen nomineret til Den Kriminalpræventive Pris.

Derfor er målet at have én tryghedsambassadør i hver by, men på længere sigt ønsker Midt- og Vestsjællands Politi gerne flere.

- Det er klart, at vi ikke kan have det samme lokale kendskab, som borgerne har, fortæller Jørgen Nordlund Petersen, som er områdebetjent for otte byer i Holbæk Kommune.

Han glæder sig derfor over, at han allerede har hørt fra lokale i både Kundby og Svinninge, som er interesseret i ordningen.

- Så vi håber selvfølgelig, at interessen også er i de andre byer i kommunen, siger han og opfordrer til, at alle interesserede henvender sig.

Midt- og Vestsjællands Politi vil i løbet af de næste måneder afholde overordnede infomationsmøder om tiltaget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk