15. oktober 2019
Holbæk Sportsby kan først tages i brug den 7. maj. Det er mere end fem måneder senere end planlagt. Foto: Mie Neel
Holbæk Sportsby kan først tages i brug den 7. maj. Det er mere end fem måneder senere end planlagt. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere om forsinkelse: Skandale, trist og beklageligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere om forsinkelse: Skandale, trist og beklageligt
Holbæk - 01. februar 2019 kl. 11:55
Af Christina Quist og Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medlemmerne af Holbæk Kommunalbestyrelse har allerede besluttet, at Fonden Holbæk Sportsby skal have en bod som følge af, at projektet bliver forsinket. Men derudover kan politikerne ikke gøre ret meget andet end blot at konstatere, at åbningen af Holbæk Sportsby endnu en gang er blevet udskudt og først kan tages i brug tirsdag den 7. maj.

arrow Læs også: Den forsigtige løsning med sportsby

Nyheden om forsinkelsen fremkalder forskellige reaktioner hos medlemmerne af kommunalbestyrelsen. Og særligt Michael Suhr (K), som hele vejen igennem har været modstander af projektet, er meget kontant i sin udmelding.

- Jeg synes, det er en skandale. Det er helt sort. Og desværre er det sådan, at langt det meste af det, som nej-sigerne har råbt vagt i gevær om i hele debatten, kommer frem nu. For det bliver forsinket, det er blevet dyrere, og foreningerne får ikke det, de var blevet lovet, siger Michael Suhr.

- Det skal være i orden
Holbæk Sportsby har som bekendt delt lokalpolitikerne i to lejre. Og bølgerne har ofte gået højt de to grupper imellem, særligt i sidste valgperiode. Men i forhold til den seneste forsinkelse er begge sider dog enige om at ærgre sig.

- Det er da noget, vi er rigtig ærgerlige over. Specielt fordi kommunen selv skulle finde ud af det. Og det er rigtig synd for de foreninger, der troede, at de skulle rykke ind i sportsbyen den 22. februar, siger Ole Hansen (S), som er formand for kultur- og fritidsudvalget og stemte ja til projektet.

Venstres Carsten Andersen sad ikke i det daværende byråd, som stemte om sportsbyen. Men hans parti har støttet projektet hele vejen igennem, og det gør Carsten Andersen også.

- Det er yderst beklageligt, at det her store byggeri ikke bliver færdigt noget før. Men modsat har jeg det personligt også sådan, at jeg helst vil have, at det er i orden, når de overtager det i stedet for, at det er noget, der ikke er lavet færdigt. Og derfor er der ikke noget at gøre ved, at det tager lidt længere tid, hvor ærgerligt det end er, siger Carsten Andersen.

En god kontrakt?
Karen Clausen (EL) synes, det er trist især for foreningerne, at sportsbyen bliver forsinket. Men hun er ikke overrasket over problemerne.

- Går man tilbage i tiden, kan man se, at det oprindeligt ville koste langt mere at lave den sportsby. Derfor var vi dybt skeptiske, da konsortiet fik kontrakten og kunne lave det for det halve. Og det kan de jo så heller ikke. Hvis de skulle kunne det, skulle de have haft langt flere folk på. Der er så mange ting i det, de skulle have gjort anderledes, konstaterer hun.

Ud over at byggeriet bliver forsinket, er projektet også blevet ændret adskillige gange undervejs. Og derfor er det oplagt at stille spørgsmålet, om kontrakten mellem Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby har været god nok.

Til det svarer Carsten Andersen:

- Mit indtryk er, at kontrakten formentlig har været god nok. Men i og med at det er så kæmpestort et byggeri, så er der så mange usikkerhedsmomenter, og det kan være svært at forudse alt, fortæller Venstre-manden.

Michael Suhr siger, at han ingen forudsætninger har for at svare på, om kontrakten har været gennemarbejdet.

Tidligere har Bente Röttig (SF) givet udtryk for, at hun er af den opfattelse, at kontrakten ikke har været god nok, når der efterfølgende har været så mange problemer.

arrow Foreninger om forsinket sportsby: Forståelse og dyb undren
31. januar 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Ny forsinkelse: Sportsby først klar 7. maj
31. januar 2019 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Uvished om tribuner i sportsbyen
28. januar 2019 kl. 16:39 Opdateret: kl. 15:28

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk