5. december 2020
En 19-årig mand blev tirsdag aften ramt af skud i Ladegårdsparken. Politiet har endnu ikke bekræftet, om episoden er en del af den seneste tids konflikter i Holbæk. Foto: Scanpix
En 19-årig mand blev tirsdag aften ramt af skud i Ladegårdsparken. Politiet har endnu ikke bekræftet, om episoden er en del af den seneste tids konflikter i Holbæk. Foto: Scanpix
Foto: Malou Alsing/Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet tøver med at sætte markat på urostiftere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet tøver med at sætte markat på urostiftere
Holbæk - 24. oktober 2018 kl. 13:12
Af Morten D. Christensen

Der har siden i sommer været en række uroligheder i Holbæk, som i første omgang især udspillede sig i området omkring Vangkvarteret.

arrow Læs også: Politi dropper visiteringer - men beholder opholdsforbud

Men urolighederne tog en mere voldelig drejning fredag den 5. oktober, da to grupper tørnede sammen ved rockergruppen Bandidos' klubhus i Østerstræde.

Den episode ser umiddelbart ud til at have startet en række af voldelige overfald, hvor der hidtil har været brugt slagvåben og økser.

Men konflikten eskalerede voldsomt tirsdag aften, da en 19-årig mand blev ramt af skud ud for Ladegårdsparken Vest 103.

Politiet ville onsdag først på dagen endnu ikke bekræfte, om skyderiet er seneste angreb i konflikten, men det er under alle omstændigheder, så vidt vides, første gang, der er løsnet skud under konflikten.

Politiet har dog tidligere fundet skydevåben i forbindelse med ransagninger. Flere personer er varetægtsfængslet efter at være blevet taget med forskellige typer af våben, og politiet kobler sagerne til konflikten.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er vurderingen, at der er tale om en konflikt mellem rockergruppen Bandidos på den ene side og en væsentligt mere løst sammensat modpart.

En del af hændelserne under konflikten er sket i Vangkvarteret, men politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, Midt- og Vestsjællands Politi, mener ikke, at der er tale om en egentlig gruppering i det sociale boligområde.

- Som vi ser det konflikt- scenariet gennem de seneste uger, så er der tale om en konflikt, hvor det er rimeligt klart, at Bandidos er den ene part. Den anden part ser vi dog mere som personer, der kender hinanden individuelt på kryds og tværs, og som bakker hinanden op, men som ikke er organiseret i en gruppering, siger Michael Flemming Rasmussen til dagbladet Nordvestnyt.

Han udtalte sig til avisen tirsdag eftermiddag, før skudepisoden i Ladegårds- parken tirsdag aften, men politikommissær Kim Lech bekræftede onsdag, at det fortsat er politiets vurdering.

En del af personerne i konflikten bor i Vangkvarteret, men der kommer også en del fra andre steder i Holbæk og fra andre byer.

Der har således også været en voldsepisode rettet mod en 18-årig mand i Nykøbing, som politiet mener kan være en del af konflikten.

Det er uklart, hvad konflikten egentligt handler om, men i lighed med andre konflikter er det nærliggende at antage, at det handler om narkomarkedet i Holbæk. Det kan politiet dog ikke sige noget mere præcist om.

- Vi ved ikke præcist, hvad konflikten handler om, og om de enkelte opgør handler om kriminalitet, generelt uvenskab, eller om der også kan være tale om, at man laver »byttere« (hævnaktioner, red.) for kammerater, der er blevet forulempet, siger Michael Flemming Rasmussen til Nordvestnyt.

Han understreger, at politiet efterforsker de mange sager massivt for at stille alle konfliktens parter til ansvar for ulovlige handlinger.

arrow Bandidos rømmer rockerborg
17. november 2018 kl. 11:17 Opdateret: kl. 12:36
arrow Politi forlænger visitationszone og opholdsforbud
08. november 2018 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48
arrow Rockerne kom til byen - og blev der
03. november 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 10:39
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk