20. september 2021
Adskillige politipatruljer rykkede ud til Hørby, da der kom meldinger om den knivbevæbnede og truende mand. Efter skudepisoden blev der lavet tekniske undersøgelser på stedet.
Adskillige politipatruljer rykkede ud til Hørby, da der kom meldinger om den knivbevæbnede og truende mand. Efter skudepisoden blev der lavet tekniske undersøgelser på stedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet skød 44-årig fem gange: Afgørelse om de fem politiskud nærmer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politiet skød 44-årig fem gange: Afgørelse om de fem politiskud nærmer sig

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er klar med sin vurdering af, om flere betjente handlede korrekt, da de skød mod en truende psykisk syg mand i Hørby sidste år.

Holbæk - 14. september 2021 kl. 10:48
Af Morten D. Christensen

10 måneder efter, at en dengang 44-årig mand blev ramt og såret af i alt fem skud affyret af forskellige politibetjente, der følte sig stærkt truede af den psykisk syge og knivbevæbnede mand, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) for kort tid siden lagt sidste hånd på sin undersøgelse af forløbet på en villavej i Hørby den 4. november sidste år.

arrow Læs også: Truede adskillige politibetjente med en kniv: Ramt af fem skud

Det betyder, at politiklagemyndigheden har færdigefterforsket sagen og samtidig givet sin juridiske vurdering af, om de involverede betjente handlede korrekt i situationen.

Eller om en eller flere af dem vurderes at kunne have overtrådt magtbeføjelserne, da man valgte at skyde med skarpt mod den 44-årige, som ikke reagerede på flere forudgående varselsskud.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Indstilling ikke offentlig

Offentligheden får dog ikke foreløbigt adgang til at læse DUP's redegørelse og vurdering.

Helt efter praksis i den type sager er det nemlig statsadvokaten, der på baggrund af DUP's efterforskning og indstilling, træffer afgørelse om, hvorvidt sagen skal lægges ned, eller om der skal rejses tiltale mod en eller flere betjente.

Christel Stigaard, chefkonsulent i Den Uafhængige Politiklagemyndighed, oplyser til Nordvestnyt, at DUP i begyndelsen af september sendte redegørelse og indstilling til Statsadvokaten i København, som skal træffe afgørelsen i Hørby-sagen.

Og først når den afgørelse er truffet, vil offentligheden blive delagtiggjort i vurderingen.

Avisen har spurgt hos den centrale anklagemyndigheds presseafdeling, hvor lang tid den slags sager typisk tager at behandle hos statsadvokaten, men det har ved deadline tirsdag ikke været muligt at få svar på det spørgsmål.

Der vil dog formentligt gå nogle måneder, før Statsadvokaten i København er klar med en beslutning.

Dømt for vold og trusler

Sideløbende med Den Uafhængige Politiklagemyndigheds efterforskning af den voldsomme episode har der kørt en straffesag mod den nu 45-årige mand.

Han blev i foråret fundet skyldig i trusler, vold og forsøg på vold af særlig farlig karakter mod op mod otte politibetjente. Den 45-årige indvilgede i en behandlingsdom på grund af sin psykiske sygdom.

Politiet var rykket ud til Hørby efter en anmeldelse fra den 45-åriges mor, der var blevet truet af sønnen. Trods politiets gentagne opfordringer til at lægge en kniv fra sig, fortsatte den 45-årige angiveligt med at gå frem mod flere betjente med kniven hævet foran sig.

Til sidst så betjentene, der efter deres vidneudsagn i retssagen mod den 45-årige følte sig meget truede i situationen, ingen anden udvej end at skyde efter hans ben.

Han blev ramt af i alt fem skud. De fire gav overfladiske sår, mens ét skud kvæstede mandens ene ben.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk