9. juli 2020
Politiet sigter en 28-årig mand for i perioden fra efteråret 2018 og frem til april 2019, hvor 18-årige Zobair Saidi blev skudt og dræbt i Ladegårdsparken, at have holdt flere møder med to medsigtede, hvor drabet blev planlagt. Alle nægter sig skyldige.
Politiet sigter en 28-årig mand for i perioden fra efteråret 2018 og frem til april 2019, hvor 18-årige Zobair Saidi blev skudt og dræbt i Ladegårdsparken, at have holdt flere møder med to medsigtede, hvor drabet blev planlagt. Alle nægter sig skyldige.
Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Sigtede holdt planlægningsmøder i månederne forud for skuddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: Sigtede holdt planlægningsmøder i månederne forud for skuddrab
Opdateret 19. maj 2020 kl. 16:23
Holbæk - 19. maj 2020 kl. 15:34
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er tirsdag eftermiddag kommet nye oplysninger frem i sagen om 18-årige Zobair Saidi, der blev dræbt af skud i Ladegårdsparken i Holbæk 28. april sidste år.

arrow Læs også: Fire er fortsat fængslet for skuddrab på 18-årig

Tirsdag blev en 28-årig mand fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Her kom det frem, at Midt og Vestsjællands Politi sigter ham for i perioden fra efteråret 2018 og frem til april 2019, hvor den 18-årige blev skudt på klos hold og døde kort efter, holdt flere møder, hvor drabet blev planlagt.

Ifølge politiets sigtelse holdt den 28-årige mand i månederne forud for drabet flere møder med den 27-årige mand, der siden slutningen af april i år har været sigtet og varetægtsfængslet for drabet.

Desuden skal også den 25-årige mand, der er sigtet og fængslet for at affyre de fem revolverskud mod Saidi, ifølge sigtelsen mod den 28-årige »til dels« have deltaget i mødeaktiviteten forud for drabet.

Den 28-årige meddelte gennem sin beskikkede forsvarer, advokat Mads Kramme, at han nægter sig skyldig. Også de to medsigtede mænd har tidligere meddelt, at de nægter sig skyldige.

Dommeren vurderede dog, at der var grundlagt for at varetægtsfængsle den 28-årige i foreløbigt fire uger frem til den 16. juni.

Mads Kramme oplyser, at han og hans klient ikke har besluttet, om man vil kære fængslingskendelsen til Østre Landsret.

Drab i et bandemiljø

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre med henvisning til, at politiets efterforskningsmateriale endnu ikke må komme til offentlighedens kendskab.

Det er derfor uvist på hvilket grundlag, Midt- og Vestsjællands Politi mener, at der har været afholdt planlægningsmøder i op mod et halvt år forud for drabet i april 2019.

- Der er tale om et drab i bandemiljøet, og efterforskningen for så vidt angår den sigtede (den 28-årige, red.) er på et relativt tidligt stadie. Han har ikke udtalt sig, og det er der flere af de andre sigtede, der heller ikke har, lød specialanklager Anja Lund Liins argument for at lukke dørene i for offentligheden.

Politiet har tidligere sagt, at man har en formodning om, at drabet på Zobair Saidi var planlagt. Men det er nyt, at politiet mener, at planlægningen har stået på i flere måneder.

Det står også klart, at politiet mener, at de sigtede allerede to dage før selve drabet havde forsøgt at lokke Saidi i et baghold under påskud af, at den 18-årige skulle møde op et bestemt sted for at få en mindre mængde hash udleveret.

I første omgang mislykkedes det, fordi hashen blev leveret et andet sted end der, hvor politiet mener, at det var meningen, at den 18-årige skulle skydes. Men to dage senere blev planen, efter politiets opfattelse, så ført ud i livet.

Midt- og Vestsjællands Politi har endnu ikke fortalt, hvilket eller hvilke mulige motiver, man arbejder med i efterforskningen.

Men man har ikke udelukket, at drabet på Zobair Saidi kan være en udløber af konflikten i det kriminelle miljø mellem rockergruppen Bandidos MC i Holbæk og Vang-grupperingen med udspring i byens Vangkvarter.

Ifølge dagbladet Nordvestnyts oplysninger har den 25-årige, der er sigtet for at udføre selve drabet, relationer til netop Bandidos. Og politiet har fortalt, at man anser den dræbte for at have tilhørt »periferien« af Vang-gruppen.

De to gruppers indbyrdes rivalisering blev for alvor kendt i offentligheden i Holbæk i efteråret 2018, hvor der blandt andet blev affyret skud i Ladegårdsparken og kastet brandbomber og en håndgranat mod Bandidos' daværende klubhus i Østerstræde - et hus, der blev lukket som konsekvens af konflikten.

Fire bag tremmer

Med tirsdagens varetægtsfængsling har Midt- og Vestsjællands Politi nu fire sigtede bag tremmer i drabssagen.

Foruden de tre mænd på 25, 27 og 28 år er også en 20-årig kvinde varetægtsfængslet. Hun skal ifølge sigtelsen have medvirket til at lave de to aftaler, der henholdsvis forsøgte at lokke og lokkede den 18-årige i baghold på drabsstedet ved Ladegårdsparken Vest 135.

Alle fire nægter sig skyldige, men er foreløbigt varetægtsfængslet frem til 16. juni.

Også en femte mand er sigtet for drabet, men der har ikke været grundlag for at varetægtsfængsle ham.

arrow Anklager i drabssag: Efterforskningen udvikler sig løbende
20. maj 2020 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:45
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk