29. november 2020
Politiet indførte visitationszone i Holbæk 17. oktober og udvidede den 25. oktober. Zonen omfatter nu store dele af Holbæk by.
gallery icon

Se billedserie

Politiet indførte visitationszone i Holbæk 17. oktober og udvidede den 25. oktober. Zonen omfatter nu store dele af Holbæk by.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Konfliktmagere holder meget lav profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: Konfliktmagere holder meget lav profil
Holbæk - 01. november 2018 kl. 09:25
Af Morten D. Christensen

Oktober begyndte bogstaveligt talt med et brag, da to grupper fredag den 5. oktober stødte sammen i et voldeligt opgør ved rockergruppen Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk.

arrow Læs også: Politi dropper visiteringer - men beholder opholdsforbud

Der blev kastet kanonslag mod huset, og ifølge politiet blev et højtstående medlem af Bandidos tilsyneladende stukket i armen med en kniv.

Herefter fulgte flere uger med en række voldsomme og væbnede opgør mellem Bandidos på den ene side og det, politiet betegner som en mere løs gruppering med udspring i Vangkvarteret på den anden side.

Blandt de mest voldsomme begivenheder har været drabsforsøg på en 19-årig mand, der blev skudt i skudt i skulderen i Ladegårdsparken, angreb på rockerborgen i Østerstræde med brandbomber og formentlig en håndgranat samt overfald med økse på nogle 18-årige unge i Havevang.

Men måneden ser ud til at slutte mere fredeligt, end det begyndte. I hvert fald konstaterer politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, Midt- og Vestsjællands Politi, at der i den seneste uges tid ikke har været de store hændelser i relation til konflikten.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

- Det er for tidligt at konkludere, at konflikten er bilagt. Lige nu er det forholdsvis roligt, og det er vi meget tilfredse med. Men der skal flere resultater til, før vi kan sige, at det her afsluttet, siger Michael Flemming Rasmussen med henvisning til, at politiet arbejder intensivt på at efterforske de forskellige episoder.

- De opgør der finder sted i en konflikt som denne, giver os som udgangspunkt ikke mange oplysninger at arbejde med, da hverken offer eller gerningsmand typisk ønsker at bidrage til opklaringen. Det betyder, at vi selv skal bygge hele efterforskningen op, og derfor tager det erfaringsmæssigt også længere tid at få hul på denne type af sager, understreger politiinspektøren overfor Nordvestnyt.

Han tiløjer, at den aktuelle retssag mod 14 personer med tilknytning til den nu forbudte bande Loyal To Famlia i Køge vidner om, at det kan lade sig gøre at retsforfølge personer i de lukkede miljøer, men at det tager lidt længere tid.

Seks personer er fængslet i forbindelse med forskellige episoder i konflikten i Holbæk. Tre er sigtet for grov vold og én af dem er desuden sigtet for drabsforsøg. Tre andre er fængslet efter fund af ulovlige våben.

Michael Flemming Rasmussen vurderer, at politiets visitationszone i store dele af Holbæk by har en dæmpende effekt på konfliktniveauet.

- Det er vores klare indtryk, at visitationszonen virker, og at de mest aktive af de personer, vi holder øje med i forbindelse med konflikten, holder meget lav profil i øjeblikket. Vi visiterede meget i begyndelsen af perioden, men det er færre nu. Vi ser det som en succes, at vi ikke finder nogen våben i øjeblikket. Det betyder, at de her personer ikke kører rundt med våben, siger Michael Flemming Rasmussen.

Han oplyser, at politiet i perioden fra indførelsen af den første visitationszoner 17. oktober, der senere blev udvidet, og frem til i går havde haft 48 tilfælde af visitationer i visitationszonen. Det omfatter 131 personer, men da nogle er blevet visiteret flere gange, har i alt 80 forskellige individer været visiteret. Langt de fleste visitationer har ikke ført til sager.

Ifølge politiinspektøren er der i forbindelse med visitationerne i visitationszonen i ét tilfælde rejst sigtelse for overtrædelse af våbenloven efter fund af en økse.

Herudover har politiet i fire-fem tilfælde fundet mindre kvantum narko hos de visiterede.

Forleden beslaglagde politiet desuden en skudsikker vest hos en 27-årig mand i Havevang.

- Nogen vil måske mene, at det er i orden at iføre sig en skudsikker vest, hvis man befinder sig i et konfliktområde. Men der må man bare sige, at hvis man tager del i en voldelig konflikt med brug af våben, så skal man ikke kunne bevæge sig rundt i konfliktområdet med beskyttelse med risiko for, at det i stedet går ud over andre personer, pointerer Michael Flemming Rasmussen til dagbladet Nordvestnyt.

Visitationszonen i Holbæk gælder foreløbig frem til torsdag den 8. november klokken 17. Forinden vil politiet tage stilling til, om der er grundlag for at forlænge visitationszonen for endnu en periode.

arrow Bandidos rømmer rockerborg
17. november 2018 kl. 11:17 Opdateret: kl. 12:36
arrow Politi forlænger visitationszone og opholdsforbud
08. november 2018 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48
arrow Rockerne kom til byen - og blev der
03. november 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 10:39
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk