24. juli 2021
Naboer, der holder øje med fremmede biler og personer, kan være guld værd, når der handler om at forebygge indbrud, siger Midt- og Vestsjællands Politi.
Naboer, der holder øje med fremmede biler og personer, kan være guld værd, når der handler om at forebygge indbrud, siger Midt- og Vestsjællands Politi.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Borgernes hjælp er afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: Borgernes hjælp er afgørende
Holbæk - 20. juli 2021 kl. 12:27
Af Agner Ahm

Når antallet af indbrud falder - både på landsplan og lokalt - så handler det selvsagt om, at livet er blevet mere besværligt for indbrudstyvene. Naboer, der hjælper hinanden - og givet tips til politiet - en afgørende faktor.

arrow Læs også: Styrtdyk i antal villaindbrud

Det fastslår Martin Bjerregaard, som er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi regner opklaring af indbrud for vigtigt. Men skal det lykkes, har vi brug for enten spor på gerningsstedet eller oplysninger fra borgere, som har set mistænkelige personer eller køretøjer. Det er dem, der kan sætte os på sporet af gerningsmændene, siger Martin Bjerregaard.

Tyvene tør ikke

Når politiet har haft fat i nogle mistænkte, kan det ske, at politiets materiale ikke tungt nok til, at en dommer vil varetægtsfængsle de mistænkte.

Færre indbrud
Indbrud i Holbæk Kommune, opgjort for halv-årene 1. januar til 13. juli:
  • 2019: 152
  • 2020: 144
  • 2021: 92

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

- Men hvis vi har haft nogle personer inde til afhøring, kan det jo i sig selv virke afskrækkende. Hvis de har begået indbrud, og de så får en fornemmelse af, at vi puster dem i nakken, ja, så vil de måske vælge at holde sig i skindet. Der er ikke mange, der har lyst til at tilbringe sommeren bag tremmer, bemærker Martin Bjerregaard.

Klart fald i indbrud

Ud over tal fra Danmarks Statistik har Midt- og Vestsjællands Politi deres egne opgørelser. Til Nordvestnyt har Martin Bjerregaard fremskaffet indbrudstal for Holbæk Kommune de seneste tre år.

Tallene fra 2019, 2020 og 2021 gælder perioden fra 1. januar til den 13. juli, altså godt og vel første halvår.

- Her havde vi registreret 152 indbrud i 2019, 144 i 2020, og i år er tallet 92. Så der er en faldende tendens, siger Martin Bjerregaard.

Corona har betydet, at mange borgere har været mere hjemme end før coronaen.

- Men det udelukker jo ikke indbrud. Nogle skal på arbejde, nogle tager på weekendtur eller ferie. Så der er altid tidspunkter, hvor indbrudstyvene kan slå til. Det er her, at den enkelte borger lige kan tænke over, om man er godt nok sikret, siger Martin Bjerregaard.

Anbefaler nabohjælp

At være tilmeldt en nabohjælpsordning kan være guld værd for både husejeren og politiet.

- Nabohjælp handler blandt andet om at holde lidt øje med, hvem der færdes i området. Går nogen rundt og ser søgende ud, kan man jo lige kontakte dem og spørge, om man kan hjælpe med noget. Hvis de er ude i et tilforladeligt ærinde, vil de være glade for hjælp. Og omvendt: Hvis det er en med dårlige hensigter, vil de give op og sørge for at komme væk i en fart - simpelt hen fordi nogen har fået kig på dem, siger Martin Bjerregaard.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk