14. august 2020
Vipperød Boldklub har normalt stor glæde af den indendørs kunstgræsbane i multihallen på Rensdyrvej, hvor der forleden blev begået hærværk. Billedet er fra indvielsen for nogle år siden. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Vipperød Boldklub har normalt stor glæde af den indendørs kunstgræsbane i multihallen på Rensdyrvej, hvor der forleden blev begået hærværk. Billedet er fra indvielsen for nogle år siden. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi efterforsker hærværk i multihal som påsat brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi efterforsker hærværk i multihal som påsat brand
Holbæk - 31. marts 2020 kl. 11:27
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En person, der lørdag formiddag omkring klokken 11.15 var ude at spadsere, opdagede, at der kom røg ud fra den multihal i det tidligere militærdepot på Rensdyrvej, hvor Vipperød Boldklub har sin kunstgræsbane.

arrow Læs også: Biler i motorvejsuheld

Den forbipasserende ringede straks 112, og både politi og brandvæsen rykkede ud til hallen, hvor der heldigvis ikke var nogen personer til stede.

Mindre end 20 minutter efter kunne Midt- og Vestsjællands på Twitter meddele, at det ikke var nogen større brand, men »ild i en skraldespand, som er opsat i hallen.«

Forudgående hærværk

Hvad politiet ikke skrev var, at branden i skraldespanden sandsynligvis er opstået i forbindelse med en forudgående hærværksepisode i multihallen, som blev konstateret i forbindelse med branden, der primært gav sodskader i bygningen.

Vipperød Boldklub, der har en driftsaftale med Holbæk Kommune, som ejer hallen, skrev lørdag eftermiddag på sin Facebook-side, at der var blevet begået hærværk i hallen, og det formentligt er sket på et tidspunkt efter klokken 16 fredag eftermiddag.

På det tidspunkt har den sidst kendte person forladt multihallen, hvor alt på det tidspunkt var i orden, siger Susanne Hansen, formand for Vipperød Boldklub, til dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

- Nøgleboksen er flået ud af væggen og brudt op, så man har kunnet låse sig ind i multihallen. Her har de klippet nettene ud af mål og redskaber, og så er der forsøgt sat ild til det i en skraldespand, fortæller Susanne Hansen.

Det er uvist, hvornår hærværket er begået, men ifølge Susanne Hansen har en person set lys i hallen fredag aften ved 22-tiden.

Men det var altså først lørdag klokken 11.15, at en tilfældig forbipasserende så røg komme ud fra bygningen.

- På det tidspunkt var det ikke muligt at se fra den ene ende af hallen til den anden på grund af røg. Heldigvis skete der ikke store skader på hallen, men der trænger til en meget grundig rengøring på grund af sod, siger Susanne Hansen.

Da det er Holbæk Kommune, der ejer multihallen, er klubben nu i kontakt med kommunen om den økonomiske del af sagen. Ifølge Facebook-opslaget forventer klubben, at det vil koste 10.000 kroner at udbedre skaderne på blandt andet de ødelagte net.

Måske unge, der keder sig

I Vipperød Boldklub formoder man, at hærværket er begået af unge mennesker, der ikke har haft noget bedre at give sig til i denne tid, hvor stort set alle fritidstilbud er lukket på grund af coronaudbruddet.

Man har dog ikke konkret mistanke til bestemte personer, men der er i samme tidsrum fredag blevet set børn og unge klatre på den nærliggende Vipperød Skoles tag.

- Det er da rigtigt ærgerligt, at sådan noget kan ske, og så i et lille lokalsamfund som Vipperød. Multihallen bliver brugt af rigtig mange mennesker, især i vinterhalvåret. I øjeblikket har vi lukket for træning, så der er heldigvis ikke så mange brugere lige nu, lyder det fra Susanne Hansen.

Fra Vipperød Boldklubs side opfordrer man byens forældre til at tage en snak med deres børn om, hvad de laver og om de kender noget til hærværket i multihallen.

- Vi håber, at nogen vil fortælle om det, hvis de ved noget, siger formand Susanne Hansen.

Politi søger vidner

Hærværket og branden er meldt til Midt- og Vestsjællands Politi. Her bekræfter kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist, at lørdagens mindre brand ses i sammenhæng med det øvrige hærværk i hallen.

- Det efterforskes som en påsat brand, og hvis nogen har set noget i området omkring multihallen forud for branden, kan det være interessant for os. I så fald må man meget gerne henvende sig til politiet, siger Charlotte Tornquist.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

arrow Brand i tatovørbutik
31. marts 2020 kl. 06:22 Opdateret: kl. 06:26
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk