2. august 2021
Der ændres ikke på, at arbejdet med at plante en folkeskov i Svinninge begynder i næste uge. Skoven bliver plantet på dette areal, der ligger mellem Nordgårdsvej - til venstre - og Svinningevej, der ligger uden for billedet mod højre.
Der ændres ikke på, at arbejdet med at plante en folkeskov i Svinninge begynder i næste uge. Skoven bliver plantet på dette areal, der ligger mellem Nordgårdsvej - til venstre - og Svinningevej, der ligger uden for billedet mod højre.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plantning af folkeskov ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Plantning af folkeskov ligger fast
Holbæk - 03. maj 2021 kl. 14:11
Af Kaj Ove Jensen

I sidste øjeblik har Svinninge Lokalforum og Svinninge Erhvervsforening forsøgt at få Holbæk Kommunalbestyrelse til at ændre beslutningen om at plante en folkeskov på et areal i den vestlige del af Svinninge. Det er i et område mellem Svinningevej og Nordgårdsvej.

arrow Læs også: Lokaldemokratiet fungerer jo ikke

Det er dog ikke lykkedes, og dermed ligger det fast, at plantningen af folkeskoven begynder den 12. maj.

Efter et fælles møde mellem erhvervsforeningen og lokalforum mandag i sidste uge sendte de dagen efter en skrivelse til Holbæk Kommunes borgmester og viceborgmester. Her skrev de, at de gentagne gange har protesteret over placeringen. De mener, at placeringen sætter en effektiv stopper for Svinninges muligheder for at tiltrække flere tiltrængte arbejdspladser.

En gruppe med repræsentanter for de to foreninger har arbejdet på at gøre opmærksom på, at grunden, hvor folkeskoven skal rejses, er en oplagt placering til Region Sjællands sygehusvaskeri.

- Helt hen i skoven

Gruppen mener derimod ikke, at kommunens forslag til et erhvervsområde for enden af Smedevej er et brugbart alternativ. Det skyldes, at der er små adgangsveje, manglende offentlig transport og en gemt placering, der ikke er attraktiv for virksomheder, skriver Svinninge Lokalforum og Svinninge Erhvervsforening i henvendelsen.

Området med den nye folkeskov har tidligere været udlagt som perspektivområde for storparceller, blandet med erhverv. Men i maj 2020 besluttede Holbæk Kommunalbestyrelse, at det skulle være et af tre steder i kommunen, hvor der plantes folkeskove. De to andre arealer ligger i Undløse og Tølløse.

Den 3. juni 2020 skrev Svinninge Lokalforum et brev til Holbæk Kommunalbestyrelse. Her ankede Lokalforum blandt andet over ikke at være blevet hørt før beslutningen. Også på et borgermøde den 25. juni sidste år blev der protesteret mod placeringen af folkeskoven.

Lokalforum og erhvervsforeningen har i stedet peget på, at folkeskoven burde placeres nord for og i tilknytning til Bjerregårdsskoven. Det er dog på arealer, som kommunen ikke råder over.

I det aktuelle brev fra de to foreninger peges der på, at også Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Holbæk Kommune mener, at det udpegede areal ikke egner sig til en skov.

- Vi synes, det er helt hen i skoven at lave en særskilt skov dér. Kommunen har peget på området uden at undersøge, om det er velegnet til formålet, siger Bjarne K. Jensen.

Han er medlem af bestyrelsen i Svinninge Lokalforum og tovholder på den gruppe, som i april sendte et høringssvar til kommunen vedrørende forslaget til kommuneplan 2021. Her foreslås det atter at udlægge området mellem Nordgårdsvej og Svinningevej til erhverv, så det kan tilbydes til sygehusvaskeriet.

Står ikke til at ændre

Det seneste brev fra sidste uge besvarede viceborgmester John Harpøth (DF) torsdag, efter aftale med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S). I brevet skriver viceborgmesteren, at skovrejsningen ikke står til at ændre. Kommunalbestyrelsen besluttede i maj 2020 beslutningen om at tilplante tre arealer med skov, fordi Holbæk Kommune vil være grøn og bæredygtig.

Der skal være lettere adgang til den nære natur, og der skal gøres en aktiv indsats for at reducere kommunens CO2-udledning. Med hensyn til sygehusvaskeriet skriver John Harpøth, at kommunen har foreslået flere forskellige steder.

I torsdags sendte Svinninge Lokalforum og Svinninge Erhvervsforening også det fælles brev til de øvrige medlemmer af Holbæk Kommunalbestyrelse. Venstres gruppeformand Camilla Hove Lund har svaret, at hun mener, at det generelt er vigtigt at lytte til borgernes ønsker i lokalområderne, da de kender området bedst. Hun lægger op til, at hun gerne vil mødes med foreningerne og høre nærmere.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk