23. september 2021
Boligområdet skal udbygges længere mod syd, hvor Gudmandstrup skimtes i baggrunden.
gallery icon

Se billedserie

Boligområdet skal udbygges længere mod syd, hvor Gudmandstrup skimtes i baggrunden.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan for nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Plan for nye boliger
Holbæk - 14. september 2021 kl. 16:57
Af Kaj Ove JensenEn ny lokalplan for boligområdet ved Landlyst-udstykningen i den sydvestlige del af Svinninge er klar til vedtagelse.

I morgen, onsdag, skal sagen behandles i økonomi­udvalget, før den i næste uge kan vedtages endeligt i kommunalbestyrelsen. I sidste uge indstillede klima- og miljøudvalget, at lokalplanen bliver vedtaget med nogle ændringer i forhold til det forslag, der har været i høring i maj-juni.

Dele af det cirka 13 hektar store område er allerede bebygget i henhold til bestemmelserne i en lokalplan fra 2010. Udvikleren af området har imidlertid ønsket ændringer, så der i højere grad bliver plads til tæt-lav bebyggelse, det vil sige rækkehuse eller dobbelthuse.

Det skyldes, at der er stor efterspørgsel på den type huse. Med den nye lokalplan kan der bygges op til 166 boliger. Det er fordelt med 32 parcelhuse og 134 tæt-lav boliger.

To rækkehuse flyttes

Området ejes af Landlyst A/S, og boligbyggeriet har været i gang siden 2018. Morten Kjær Jakobsen, Svinninge, står bag Landlyst A/S, ligesom han også udvikler området. Det sker i regi af hans selskab 2T Arkitekt og Ingeniør.

Allerede i maj 2018 blev det besluttet at arbejde med at få vedtaget en ny lokalplan, men af forskellige årsager har det trukket ud.

En af de allersidste ændringer, der er kommet på plads, gælder udformningen af en stribe rækkehuse. De skal placeres i nærheden af en af de få ejendomme, der har ligget på arealet i en længere årrække. Herfra er der gjort indsigelse, fordi rækkehusene ville tage udsigten mod øst. Ved et møde i forrige uge mellem parterne blev det aftalt, at to af rækkehusene flyttes til andre steder i nærheden. Desuden bliver en sti fjernet.

Nogle af de andre ændringer er, at terrænregulering på boliggrunde ikke må medføre, at ekstra overfladevand ledes uden for matriklen. Og grundejerforeningen kan først overtage ansvaret for fællesområderne, når de er etableret og godkendt af kommunen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk