14. december 2017
Andersen Biler har overtaget de fleste af aktiviteterne i Autohuset Stormgaard Holbæk A/S på Tåstrup Møllevej 6, men Citroën-forhandlingen forsvinder fra adressen, hvor Hyundai- og Opel-forhandlingen fortsætter.
gallery icon

Se billedserie

Andersen Biler har overtaget de fleste af aktiviteterne i Autohuset Stormgaard Holbæk A/S på Tåstrup Møllevej 6, men Citroën-forhandlingen forsvinder fra adressen, hvor Hyundai- og Opel-forhandlingen fortsætter.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pissesur efter tabt lån ved konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pissesur efter tabt lån ved konkurs
Holbæk - 23. juli 2017 kl. 08:17
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Normalt kan jeg ikke lide, når folk siger, jeg er en idiot. Men når der i dét her tilfælde er nogle, der efter konkursen har kaldt mig en idiot, så synes jeg, det er fair nok. Jeg arbejdede i administrationen og vidste, at økonomien var presset.

arrow Læs også: Citroën-aftale indgået før konkurs

Sådan siger Henrik Andersen, Holbæk, der er blandt dem, der står til at miste penge, efter at Autohuset Stormgaard Holbæk A/S er gået konkurs, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Henrik Andersen ejer Carl Weinreich A/S, som i januar 2016 ydede det nu konkursramte selskab et lån på 1,5 millioner kroner.

Lånet skulle efter aftalen betales tilbage efter tre måneder. Da det ikke skete, blev det forlænget med seks måneder. Og derefter frem til september 2018. Renterne er blevet betalt til og med juni.

- Når man investerer i noget, ved jeg godt, at der er en risiko for at tabe penge. Men her var det for at hjælpe med et lån i tre måneder. Det viste sig, at hjælpen var under nogle forudsætninger, der viste sig ikke at være korrekte. Jeg klarer mig - men jeg er pissesur alligevel, siger Henrik Andersen, der fik et overskud på 1,9 millioner kroner i Carl Weinreich A/S i 2016.

Henrik Andersen arbejdede til udgangen af februar i år hos Autohuset Stormgaard, tidligere som salgschef for Opel, men de seneste par år i administrationen.

Jan Stormgaard har ingen kommentarer til lånesagen, ligesom han ikke ønsker at kommentere konkursen.

Regnskaberne viser, at flere års vanskeligheder med økonomien er baggrunden for konkursen i Autohuset Stormgaard Holbæk A/S. Det viser sig også i Jan Stormgaards holdingselskab, JS Holding Nykøbing Sj. ApS, i 2016-regnskabet udviser hvor det nye regnskab viser en negativ egenkapital på 14,7 millioner kroner.

Andersen Biler overtog tidligere på måneden aktiviteterne i konkursboet efter Stormgaard Auto. Den nye ejer overtager dog ikke forhandlingen af Citroën.Forhandelingen overgår til Autohuset Holbæk, Ved Faurgården 5 B, hvor Jan Stormgaards holdingselskab ejer 51 procent.

Til gengæld mister Autohuset Holbæk - hvor RTU Holding ApS, ejet af Ramazan Tulumcu, ejer 49 procent - forhandlingen af Skoda. Den overgår med stor sandsynlig til Semler Retail Holbæk A/S i Bilbyen 1. Forretningen har i forvejen forhandlingen af Audi, Volkswagen og Seat, der alle ligesom Skoda er en del af Semler Gruppen.

arrow Ny ejer af Stormgaard
04. juli 2017 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:30
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk