27. september 2021
Poplerne på arealet mellem Havnevej og boligblokkene står til at blive fældet til fordel for nye parkeringspladser. Det er nogle glade for, mens andre hellere så træerne blive stående.
Poplerne på arealet mellem Havnevej og boligblokkene står til at blive fældet til fordel for nye parkeringspladser. Det er nogle glade for, mens andre hellere så træerne blive stående.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parkeringspladser deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parkeringspladser deler vandene
Holbæk - 30. august 2017 kl. 16:01
Af Kaj Ove Jensen

Nye parkeringspladser plejer at vække glæde, men i dette tilfælde er det ikke alle, der bifalder ideen.

arrow Læs også: Flere parkeringspladser ved havnen

Det er placeringen på Havnevej i Holbæk, som ikke alle er glade for. Nogle vil gerne have den ekstra mulighed for at parkere, mens andre mener, man ikke bør fjerne et åndehul, ligesom projektet betyder, at poppeltræerne på arealet fjernes.

Et enigt klima- og miljøudvalg indstillede tirsdag til økonomiudvalget og byrådet, at der på strækningen langs Havnevej - fra Strandstræde til Domhusstræde - etableres 44 nye parkeringspladser. Arealet ligger mellem Havnevej og de nye boligblokke på havnefronten.

Sidste år blev der etableret fortov og cykelsti på strækningen, men bilerne skal ikke ind over sti og fortov, da de i stedet skal køre på den anden side af de nye parkeringspladser, altså op mod boligblokkene.

- Vi har i udvalget indstillet, at de nye parkeringspladser etableres. Der har været en løbende dialog med havnegruppen om det. Men det, der taler mest for at gennemføre projektet, er, at Kontaktgruppen for beboere på havneområdet i en visionsplan fra sommeren 2013 anbefaler at gøre det. I visionsplanen er der også beskrevet problemer med platantræerne, siger John Harpøth (DF), formand for klima- og miljøudvalget.

Nogle af beboerne i området at poppeltræerne er generende, fordi de bliver høje og tager lys og udsigt. Desuden rammer grenene mure og altaner i blæsevejr, ligesom de afgiver en hel del pollen. I forbindelse med de nye p-pladser plantes der platantræer, sådan som lokalplanen også foreskriver.

John Harpøth var op til behandlingen i udvalget i går godt klar over, at der også er nogen modstand mod parkeringspladserne og fældningen af poplerne.

Han havde bedt administrationen undersøge, om det kunne betale sig at flytte poplerne til et andet sted. Men træernes rødder ligger vandret, så det kan ikke lade sig gøre.

De nye parkeringspladser på Havnevej koster 3,9 millioner kroner, der tages fra Parkeringsfonden. Når midlerne bruges nu, undgår kommunen at skulle tilbagebetale 1,8 millioner kroner i 2018.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk