16. januar 2019
Der anmeldes flere rotter i Odsherred og Holbæk Kommuner, fordi flere menensker ser rotterne, når de strejfer i jagten på vand i tørketiden. Det er ikke ensbetydende med, der er flere  eller vil blive flere rotter. For der er ikke viden om rotters formeringsevne i en så ekstrem varmesituation, og det afhænger også af vinteren, siger Ann-Charlotte Heiberg, der har forsket i rotters biologi og rådgiver blandt andet Holbæk Kommune om bekæmpelse af rotter. Foto: Per Jensen
Der anmeldes flere rotter i Odsherred og Holbæk Kommuner, fordi flere menensker ser rotterne, når de strejfer i jagten på vand i tørketiden. Det er ikke ensbetydende med, der er flere eller vil blive flere rotter. For der er ikke viden om rotters formeringsevne i en så ekstrem varmesituation, og det afhænger også af vinteren, siger Ann-Charlotte Heiberg, der har forsket i rotters biologi og rådgiver blandt andet Holbæk Kommune om bekæmpelse af rotter. Foto: Per Jensen
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pågående rotter giver flere anmeldelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pågående rotter giver flere anmeldelser
Holbæk - 04. august 2018 kl. 09:10
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere mennesker støder på rotter i by og på land i Odsherred og Holbæk Kommuner, og det giver flere anmeldelser. Normalt er rotter sky, men presses i tørken. I deres søgen efter vand bliver de mere pågående og kommer tættere på mennesker og vores boliger, siger specialt i rotter, biolog, cand. scient og ph.d Ann-Charlotte Heiberg til Nordvestnyt lørdag.

I Odsherred er antallet af anmeldelser steget fra 399 til 574 fra maj til august, en stigning på 37 procent i forhold til 2017.

I Holbæk er det steget fra 371 til 503 på to måneder fra juni til august, en stigning på 36 procent.

- Det, vi ser, er rotter fra det åbne land. Kloakrotter bliver i rørene, forklarer Ann-Charlotte Heiberg, der har AC Heiberg Rådgivning i Skellingsted og er konsulent for Holbæk Kommune.

Her er der meldt om rotter i boligblokke, men der er flest anmeldelser uden for 4300 Holbæk, oplyser Marco Lund, miljøsagsbehandler i Holbæk Kommune.

At der kommer flere anmeldelser er ikke ensbetydende med, at der er flere rotter. Når flere spottes og anmeldes, hænger det sammen med den varme sommer, hvor rotterne tørster, og mennesker spiser udendørs og er ude længere om aftenen, hvor rotterne færdes, tilføjer han.

Michael Kappendrup Bay, afdelingsleder i Center for Miljø og Teknik i Odsherred peger på, der er lidt flere henvendelser om rotteplage i forbindelse med kompostbeholdere, dyrefodring og hønsehold, mens der er et uændret antal om rotter indendørs i boliger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk