

Se billedserie
De første påskedage blev lidt lysere for borgere. De kunne hente poser med fødevarer fra supermarkeder og forretninger.
Omkring 15 frivillige fra Stop Spild Lokalt hentede madvarer, der ellers ville være blevet smidt ud, pakkede i poser poser og delte ud.
Nu er drømmen en fast madoase i Holbæk, hvor butikker kan levere overskudsmad, som folk kan komme og hente, forklarer Alexander Larsen, Stop Spild Lokalt.
- Det er fantastisk at opleve den store opbakning fra mange sider. Da vi spurgte Boxen, om vi kunne låne lokalerne, var det et stort ja. Flere supermarkeder sagde også straks ja til, vi kunne hente omkring eller lige efter lukketid, tilføjer han.
Det er første gang, Stop Spild Lokalt står for maduddeling, og det gik godt, men der er også noget at lære til næste gang. For der skal komme flere maduddelinger, håber Alexander Larsen.
- Vi skal lave sikre aftaler, og vi ved nu, at det ikke tager så lang tid at pakke poserne. Det betyder, at folk kan komme tidligere på aftenen, forklarer han.
Frugtboden kom selv med kassevis af frugt og grønt, og der blev hentet blandt andet kød og brød i Holbæks tre Rema'er, Meny, Føtex, Netto på Stormøllevej og Lidl.
Det blev fordelt i 100 poser med frugt og grønt og 100 poser med fødevarer og derefter delt ud onsdag mellem 22 og 23.
På grund af corona og for at sikre, der var poser til alle, skulle folk tilmelde sig via mail for at få en mødetid og undgå kødannelse. Det fungerede fint, og de frivillige brugte under indsamlingen, pakningen og uddelingen masker, handsker og håndsprit, understreger Alexander Larsen.
- Vi er klar til på et tidspunkt igen at samle ind og dele ud. Det er dejligt at være med til at begrænse madspild og samtidig gøre noget godt for andre mennesker, understreger han
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her