16. juli 2019
Overskuddet faldt hos Sparekassen Sjælland-Fyn A/S med hovedsæde i Holbæk i 2018, men direktøren kalder det alligevel for det bedste regnskab i hans tid.
gallery icon

Se billedserie

Overskuddet faldt hos Sparekassen Sjælland-Fyn A/S med hovedsæde i Holbæk i 2018, men direktøren kalder det alligevel for det bedste regnskab i hans tid.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overskud skrumpede i Sparekassen Sjælland-Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskud skrumpede i Sparekassen Sjælland-Fyn
Holbæk - 07. februar 2019 kl. 10:52
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2018 blev ikke samme rekordår som 2017 for Sparekassen Sjælland-Fyn A/S med hovedsæde i Holbæk.

Det børsnoterede selskab offentliggjorde torsdag morgen årsregnskabet for 2018, og det viser et overskud før skat på 230,3 millioner kroner mod godt 273 millioner i rekordåret 2017. Efter skat er 2018-resultatet 208,2 millioner kroner.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Trods det faldende overskud er Sparekassen Sjælland-Fyns administrerende direktør, Lars Petersson, meget tilfreds med årets bundlinje i det 194 år gamle pengeinstitut.

- Det er formentlig det bedste resultat, sparekassen har landet. Og det er det bedste resultat i min tid i sparekassen. Jeg er meget glad for, at vi for tredje år i træk kommer ud med over 200 millioner kroner i overskud, siger Lars Petersson til Nordvestnyt.

Han peger på, at 2017 var et usædvanligt godt år for de fleste pengeinstitutter, men at det har været sværere i 2018. Det gør blot hans tilfredshed med 2018 større.

Fakta
Nøgletal i 2018-regnskabet for Sparekassen Sjælland-Fyn A/S:
  • Overskud på 230,3 millioner kroner før skat (208,2 millioner kroner efter skat). I 2017 var tallene hhv. 273 og 257 millioner kroner.
  • Egenkapitalen ved udgangen af 2018 var på 3,08 milliarder kroner.
  • Forretningsomfanget er steget med 2,9 milliarder kroner til 37,1 milliarder kroner.
  • Der er sket nedskrivninger på 4,4 millioner kroner.
  • Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales 2,50 kroner i udbytte pr. aktie i det børsnoterede selskab.

- Det har været et hårdt år, fordi vi har haft gang i meget. Men det meste af det, vi havde planlagt for året, er gået vores vej, og det er meget tilfredsstillende, at vores forretningsomfang vokser, og at vi har historisk lave nedskrivninger, konstaterer Lars Petersson.

I årene efter finanskrisen har pengeinstitutterne generelt måttet nedskrive værdier for milliarder af kroner, og Sparekassen Sjælland-Fyn har også måttet tage en del tab.

I 2018 er der dog kun nedskrevet for 4,4 millioner kroner, og det ser direktøren som et udtryk for, at der er så godt gang i beskæftigelsen og boligmarkedet på Sjælland og Fyn, at kunderne generelt kan overholde deres forpligtelser over for sparekassen.

Derfor forventer man også et resultat i det kommende år i nærheden af 2018-resultatet. Ifølge årsrapporten er forventningen til 2019 et plus efter skat på mellem 180 og 210 millioner kroner.

- Vi har en klar forventning om, at alle indtægter på den basale drift fortsat vil stige. Vi kan dog nok ikke forvente samme lave nedskrivninger, som jo nærmest har været nul i 2018. Men der er fuld beskæftigelse i vores område og aktivitet på boligmarkedet, så tingene ser bare godt ud og står lige i skabet for os, konstaterer Lars Petersson.

Sparekassen Sjælland-Fyns forretningsomfang steg i løbet af 2018 og udgjorde ved årsskiftet 37,1 milliarder kroner.

Væksten i udlån steg med fem procent og indlån med 10 procent.

Samtidig rundede sparekassens netto rente- og gebyrindtægter en milliard kroner, og som konsekvens af selskabets vellykkede aktieemission sidste forår har man kunnet indfri gæld og dermed spare omkring 35 millioner kroner årligt.

Lars Petersson kan også konstatere, at der er kommet flere privatkunder til Sparekassen Sjælland-Fyns 53 afdelinger rundt omkring.

- Vores tilstedeværelse betyder, at vi samler nogle af de kunder op, der forlader andre pengeinstitutter, og det kan vi gøre, fordi vi er bredt til stede, siger han.

Han vil ikke sætte navn på de »andre« pengeinstitutter, men han hentyder formentlig til sagen om hvidvask i Danske Bank, der som konsekvens har mistet 11.000 privatkunder i løbet af 2018.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk