4. juni 2020
Gerda og John Haukohl, Holbæk, har diamantbryllup på torsdag den 21. maj. Det fejres i et lille sluttet selskab på grund af coronavirus på Vadestedet. Foto: Privatfoto
Gerda og John Haukohl, Holbæk, har diamantbryllup på torsdag den 21. maj. Det fejres i et lille sluttet selskab på grund af coronavirus på Vadestedet. Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otium nydes i Piratstræde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otium nydes i Piratstræde
Holbæk - 20. maj 2020 kl. 05:57
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da kræfterne til hus og have på Bakkevej på Orø blev mindre, besluttede Gerda og John Haukohl for fem år siden at finde noget, hvor der ikke var så meget at holde. Det fandt de i Piratstræde i Holbæk, hvor de nyder deres otium i en lejlighed med en bittelille have.
21. maj har ægteparret vært gift i 60 år, og det fejres, selv om coronavirus sætter grænser for festlighederne. De ved, at børn og børnebørn har nogle planer, og de ved, hvordan dagen slutter.

- Vi er så heldige, at restauranter igen er åbne og kan invitere børn og børnebørn ud at spise på Vadestedet. Vi må kun være 10, så desværre bliver der ikke plads til vores første oldebarn den dag, forklarer Gerda Haukohl.
Hun er 81 år og født på Orø, John Haukohl er 86 år og fra Nykøbing S. De mødtes, da han fik arbejde som tømrer på Orø i 1955, blev gift i 1960 og overtog hendes forældres gård fem år efter. Den solgte de i 1995 og flyttede til Bakkevej i Gamløse.
Frem til 1973 arbejdede John Haukohl som tømrer. Samme år begyndte Gerda Haukohl at arbejde på plejehjem i Rye og fra 1990 på institutionen Kikhøj i Holbæk.

John Haukohl fik også tid til at være frivillig brandmand, var en årrække tilknyttet Landboforeningernes Skoletjeneste og frem til for seks år siden en aktiv del af øens liv i en stribe foreninger og bestyrelser.
Gerda Haukohl har med egne ord passet hus, børn og sit arbejde.
Parret har sønnerne Steen Haukohl, Ejby og Henrik Haukohl, Rørby, fem børnebørn og et oldebarn.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk