12. april 2021
Forsamlingshuset har svært ved at holde på 

forpagterne. Nu har den sjette forpagter på lige så mange år opsagt aftalen, og bestyrelsen 

er gået i tænkeboks.
Forsamlingshuset har svært ved at holde på forpagterne. Nu har den sjette forpagter på lige så mange år opsagt aftalen, og bestyrelsen er gået i tænkeboks.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Orøvoir lød det: Forsamlingshus har sagt farvel til seks forpagtere på seks år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orøvoir lød det: Forsamlingshus har sagt farvel til seks forpagtere på seks år
Holbæk - 26. februar 2021 kl. 13:13
Af Margit Pedersen

Det kunne ikke løbe rundt, slet ikke med en nedlukning på grund af coronavirus, er den korte forklaring på beslutningen om at stoppe efter kun syv måneder.
Og nu står Orø Forsamlingshus igen uden forpagter. Kirsten Bjørton har opsagt forpagtningsaftalen og forladt cafeen Orøvoir og huset. Hun er den sjette forpagter på seks år, som Foreningen Orø Forsamlingshus har sagt farvel til.

Forsamlingshuset med restaurant, sal og café Oørvoir har de sidste 15 år haft mere end svært ved at holde på forpagterne.
Nu er foreningen bag forsamlingshuset gået i tænkeboks, oplyser formanden Hennning Deurell. Målet er at finde ud af, hvordan huset skal drives fremover.
- Vi har givet medlemmerne besked om opsigelsen af forpagtningsaftalen. Det har ingen praktisk betydning lige nu, hvor huset er lukket ned på grund af coronarestriktioner og forsamlingsforbuddet, konstaterer han.

Status lige nu, at alt er uafklaret. Skal der søges en ny forpagter? Skal Orø udelukkende have et nøglehus, som kan lejes ud til fester, møder og arrangementer? Eller findes der en tredje model?
Kirsten Bjørton begyndte den 1. juli 2020, efter bestyrelsen i forsamlingshuset i maj havde åbnet Café Orøvoir og selv stod for at lave maden og servere.

Huset havde da stået uden forpagter siden december 2019, hvor Zuzanne Nielsen stoppede efter 13 måneder, fordi hun og bestyrelsen ikke kunne blive enige om de økonomiske vilkår for at fortsætte forpagtningen.
Sidst i 2014 købte Foreningen Orø Forsamlingshus huset af Holbæk Kommune, men også inden kom og gik forpagterne. Det er blevet til 12 forpagtere på 15 år.

Orø-boere og øgæster kan stadig slippe for selv at lave mad. Der kan bestilles og hentes mad alle dage hos Bings Orø i den gamle købmandsforretning i Bybjerg og pizzaer i PizzaHuset, ligesom der stadig er fredagspizza på Langdalgaard.
Både Orø Kro og Den Gode Viking holder lukket på grund af coronavirus, mens Havnekiosken, Marliese's Gårdcafé, Café Solglimt på Orø Strandcamping og cafeen på Hegnegården har sæsonlukket.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk