21. november 2017
Sådan så geotuben ved Svinninge Renseanlæg ud nogle få dage efter den voldsomme lækage, og arbejdet med helt at fjerne systemet er nu gået i gang.
gallery icon

Se billedserie

Sådan så geotuben ved Svinninge Renseanlæg ud nogle få dage efter den voldsomme lækage, og arbejdet med helt at fjerne systemet er nu gået i gang.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprydning i gang på renseanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprydning i gang på renseanlæg
Holbæk - 17. oktober 2017 kl. 12:27
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i december skulle de sidste rester af den såkaldte geotube ved Svinninge Renseanlæg være væk, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

arrow Læs også: Slut med strint fra slam-system

Det var det system, der lækkede den 3. oktober, så den smalle Nordvestvej flød med slam. Fors A/S, der driver rense­anlægget besluttede kort efter det voldsomme uheld, at systemet ikke skal sættes i drift igen.

- Poserne er væk om otte uger. De er taget ud af drift, og indholdet bliver suget op og kørt væk. Derefter skal poserne rulles sammen og fjernes, forklarer John Metzsch, der er chef for spildevand hos Fors.

Naboerne til renseanlægget på Nordvestvej er glade for, at geotuben forsvinder, da de har oplevet gener, siden den blev etableret for cirka fem år siden.

Naboerne mener blandt andet, at det er geotuben, der har bidraget til en flueplage.

- Jeg har skovlet fluer op i mit værksted. Og jeg render rundt og vasker de hvide Stenhøj-lifte af, fortæller Peter Hansen, der bor Nordvestvej 7.

Han har selv heste, men der er ingen fluer i hestestalden.

- Der er en minkfarm i nærheden, men der var lige så mange fluer, som da den var lukket i to år på grund af sygdom blandt minkene, fortæller Peter Hansen.

John Metzsch afviser ikke, at der kan være bananfluer ved et renseanlæg, men han er ikke umiddelbart overbevist om, at renseanlægget skulle være den væsentligste årsag til de mange fluer.

Uden sammenhæng med geotube og fluer står det derimod klart, at Fors udskifter en del af hegnet rundt om renseanlægget samt porten. Porten og en del af hegnet er kun 1,20 meter højt, men højden skal ifølge reglerne være 1,80 meter.

Desuden skal der være 1,80 meter op til kanten af tanken. Det klares ved at grave cirka 10 centimeter af jorden rundt om tanken, fortæller John Metzsch.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk