24. juni 2019
Loppestien som den ser ud i dag. Holbæk Kommune mener ikke, at den lever op til kravene, og nu ender sagen endnu en gang i retten.
gallery icon

Se billedserie

Loppestien som den ser ud i dag. Holbæk Kommune mener ikke, at den lever op til kravene, og nu ender sagen endnu en gang i retten.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt sti ender i retten - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt sti ender i retten - igen
Holbæk - 08. februar 2019 kl. 06:30
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Månedlige tvangsbøder på 1000 kroner har tilsyneladende ikke været nok til at få selskabet Tibirg Landbrug ApS til at bringe Loppestien sydvest for Stigs Bjergby tilbage til tidligere tiders stand efter, at den blev pløjet op i efteråret 2014.

arrow Læs også: Ny frist til at få genetableret sti

I hvert fald har anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi på ny rejst tiltale mod selskabet ved direktør Jan Kronborg for ikke at have efterkommet Holbæk Kommunes påbud fra 2016 om at genetablere Loppestien med en »fast og farbar overflade«.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Det er anden gang på mindre end et år, at Tibirg Landbrug ApS, der ejer jorden med Loppestien for enden af Vestvejen, slæbes i retten i den årelange strid om stien.

I maj sidste år blev selskabet ved Retten i Holbæk idømt en bøde på 5000 kroner for ikke at have efterlevet kommunens påbud.

Som led i dommen pålagde retten desuden Tibirg Landbrug ApS at få ordnet stien inden 1. juli - og ellers ville der vanke månedlige tvangsbøder på 1000 kroner for at lægge pres på lodsejeren.

Det har dog ikke gjort nogen forskel, og ifølge anklageskriftet i den nye sag har Holbæk Kommune både i september og december gjort anklagemyndigheden opmærksom på, at påbuddet endnu ikke var efterkommet.

Samtidig fremgår det af anklageskriftet, at Tibirg Landbrug ApS rent faktisk har betalt bøderne i juli, august og september. Det er ikke oplyst, om de også er betalt for de efterfølgende måneder.

Holbæk Kommune er som tilsynsmyndighed indkaldt som vidne i den nye sag, der skal afgøres i retten i næste uge. Derfor vil kommunen ikke på nuværende tidspunkt kommentere sagen over for Nordvestnyt.

Under den første retssag i maj sidste år forklarede en tilsynsmedarbejder dog, at det dengang ikke var muligt for personer i en kørestol at forcere Loppestien, som det ellers havde været før oppløjningen i 2014.

Stien, der går mellem Vestvejen og Svinninge Å, har gennem mange år været en yndet gårute i området ved Stigs Bjergby, men efter oppløjningen står Loppestien ofte under vand, når det har regnet, forklarede medarbejderen i maj sidste år.

Når sagen i næste uge kommer for retten vil anklagemyndigheden ifølge anklageskriftet bede dommeren om at sætte tvangsbøderne op til 5000 kroner om måneden, indtil Holbæk Kommune erklærer sig tilfreds med stiens beskaffenhed.

Nordvestnyt har forsøgt at få en kommentar fra selskabets direktør, Jan Kronborg, men han har, som tidligere, ikke reageret på avisens henvendelse.

Under retssagen i maj sidste år gav han udtryk for, at Loppestien er i overensstemmelse med kommunens krav.

- Der er adgang til stien, man kan se, at der er en sti, og den har en fast og farbar overflade. Dermed er kravene i påbuddet opfyldt, sagde Jan Kronborg.

arrow Sti stadig ikke i orden fem måneder efter dom
09. december 2018 kl. 14:02 Opdateret: kl. 13:09
arrow Trods tvangsbøder: Ejer har ikke ordnet oppløjet sti
22. september 2018 kl. 11:38 Opdateret: kl. 13:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk