27. september 2020
Det er i lokalerne på førstesalen over Café Forsinket i den gamle stationsbygning i Jyderup, at der er planer om at indrette seks hotelværelser i tilknytning til cafeen.
gallery icon

Se billedserie

Det er i lokalerne på førstesalen over Café Forsinket i den gamle stationsbygning i Jyderup, at der er planer om at indrette seks hotelværelser i tilknytning til cafeen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønske om lille hotel i stationsbygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønske om lille hotel i stationsbygning
Opdateret 12. august 2020 kl. 10:42
Holbæk - 12. august 2020 kl. 05:57
Af Kaj Ove Jensen

Der kan være nyt liv på vej til den gamle stationsbygning i Jyderup. Det handler om et mindre hotel med seks værelser, der i givet fald skal indrettes på bygningens førstesal.

Holbæk Kommune har modtaget en ansøgning om at få sat gang i en ny planlægning, der vil gøre det muligt at anvende bygningen til hotel. Klima- og miljøudvalget behandlede tirsdag sagen, og det blev indstillet til økonomiudvalget, at der sættes gang i planlægningen.

- Det lyder fint at få noget potentiale i forhold til overnatning. Det vil nok vare noget tid, før der er styr på planerne om vandrerhjem og campingplads i byen, siger John Harpøth (DF), der er formand for klima- og miljøudvalget.

Bygningen ejes af Baagland Finans ApS, der ejes af den pensionerede radioforhandler Hans-Erik Baagland. Hans søn, Anders Baagland, fortæller, at det ikke er ejeren, men en lejer, der i givet fald skal føre ideen om et hotel ud i livet.

  • Den gamle stationsbygning på Skarridsøgade 38 blev i 2007 købt af Baagland Radio, Jyderup ApS. Sælgeren var 3F Kalundborg.
  • Radioforhandler Hans-Erik Baagland købte ejendommen for blandt andet at kunne flytte det daværende radio- og tv-værksted, Servicecenter Sjælland, ind i lokaler i bygningen.
  • Baagland Radio, Jyderup ApS, skiftede i 2015 navn til Baagland Finans ApS, som stadig ejes af den nu pensionerede Hans-Erik Baagland.

Det er Jais Westh Lauritsen, som driver Café Forsinket i bygningen.

- Han er gået til os med planen om at leje lokalerne til hotelværelser, efter at LAG Midt-Nordvestsjælland flyttede ud i maj i år, forklarer Anders Baagland.

Vil tiltrække turister fra København

Jais Westh Lauritsen synes, der er mangel på værelser i Jyderup.

- Det bliver en mellemting mellem hotel og bed & break­fast. Gæsterne kan få alle tre måltider om dagen, hvis de vil det, siger Jais Westh Lauritsen.

Der er tegnet en skitse med seks små dobbeltværelser, alle med toilet og bad.

- Når der bor nogle på stedet, vil det give et stemningsmæssigt løft, og et af hovedmålene er at skabe mere liv i byen. Planen er også at trække turister til fra København. Vi har Danmarks bedste gå- og cykeltur rundt om Skarresø, og så kan man have en grillaften ved søen. På hverdagene kunne værelserne benyttes af håndværkere og folk, der skal til møder, siger Jais Westh Lauritsen.

Den første udgave af Café Forsinket åbnede i november 2018. Cafeen fik godt fat, men måtte som følge af den tvungne corona-nedlukning indgive konkursbegæring i begyndelsen af april. Cafeen genåbnede under samme navn i et nyt selskab den 28. maj.

Lokalerne ligger lige over cafeen

Værelserne skal i givet fald indrettes på de cirka 200 kvadratmeter, som ligger over de lokaler, hvor Café Forsinket har til huse. LAG havde mødelokaler og kontor på førstesalen, før flytningen til den anden side af gaden, nemlig til det gamle rådhus.

I den gamle stationsbygning er der foruden Café Forsinket to boliglejemål - et i stueetagen og et på førstesalen - ligesom Movia lejer sig ind med en frokoststue til buschaufførerne.

Den nye lokalplan skal gøre det muligt at etablere de seks hotelværelser, ligesom der er lagt op til, at den skal sikre bygningens bevaringsværdier. Den er opført i 1897 og er udpeget som bevaringsværdig og er en del af kulturmiljøet omkring stationen.

En anvendelse til hotel er i overensstemmelse med kommuneplanrammen, der blandt andet udlægger området til centerformål. Men i den gældende lokalplan udlægges området til trafik- og stationsformål, og derfor er det nødvendigt med en ny lokalplan.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk