23. maj 2019
Orøs læge Henrik Jepsen, Ringsted, lukker sin satellitpraksis, og der skal fra 1. maj findes en ny lægeordning. Administrationen i Region Sjælland foreslår, at øboerne ikkke får egen læge, men skal bruge lægepraksiser på Sjælland. Foto: Thomas Olsen
Orøs læge Henrik Jepsen, Ringsted, lukker sin satellitpraksis, og der skal fra 1. maj findes en ny lægeordning. Administrationen i Region Sjælland foreslår, at øboerne ikkke får egen læge, men skal bruge lægepraksiser på Sjælland. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øboere i fare for at miste en »ølæge«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øboere i fare for at miste en »ølæge«
Holbæk - 18. januar 2019 kl. 15:37
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter kun seks måneder lukker Henrik Jepsen, Ringsted, sin satellitpraksis på Orø til maj. Administrationen i Region Sjælland foreslår nu, at der ikke søges om en læge til øen.

I stedet får øboerne frit valg mellem læger med ledige pladser på Sjælland. I forvejen har 346 øboere valgt læge uden for øen, mens 565 øboere benytter praksisen på Orø.

- Det kom bag på os, og det er noget rod. Nu skal vi finde en strategi, så vi beholder en læge på øen. Det kan være som satellitpraktsis eller ønskedrømmen, at vi kan lokke en læge til at bosætte sig på Orø, siger Jens Bloch, formand for Orø Beboerforening.

Argumentet om nem adgang til Sjælland med Holbækfærgen og trækfærgen til Hammer Bakke afvises af regionsrådsmedlem og formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen Nicolai Nicolaisen (S).

- Holbækfærgen har få afgange, og trækfærgen kræver bil, kørelejlighed eller bestilling af Flextur for at komme fra Hammer Bakke til Holbæk eller Kirke Hyllinge, understreger han.

Nicolai Nicolaisen vil, at der søges om en læge. Mislykkes det, bør der oprettes en regionsklinik på Orø og ansættes en læge eventuelt kombineret med en stilling på Holbæk Sygehus.

Det er anden gang, Orø står uden læge, siden ølægen Carsten Roug gik på pension i 2016.

Ingen ønskede den gang at blive ølæge på fuld tid. I stedet oprettede praktiserende læge i Holbæk Tommy Budek en satellitpraksis.

I april 2018 opsagde han aftalen og blev 1. oktober afløst af Henrik Jepsen samtidig med, han overtog en lægepraksis i Ringsted. Kort efter opsagde han aftalen om en satellitpraksis to dage om ugen på Orø. De øvrige dage skal hans patienter bruge en ny privat lægeklinik i Holbæk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk