18. oktober 2019
Simon Drost vil have en læge på Orø og mener, Region Sjælland  har villedt øboerne, undladt at inddrage øboerne, og at processen ikke har været i orden. Han vil klage til Ankestyrelsen i håb om, sagen skal gå om, og der kommer en ny udbudsrunde med krav om lægekonsultationer på Orø. Foto: Margit Pedersen
Simon Drost vil have en læge på Orø og mener, Region Sjælland har villedt øboerne, undladt at inddrage øboerne, og at processen ikke har været i orden. Han vil klage til Ankestyrelsen i håb om, sagen skal gå om, og der kommer en ny udbudsrunde med krav om lægekonsultationer på Orø. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øbo: Min læge skal trykke mig på maven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øbo: Min læge skal trykke mig på maven
Opdateret 13. maj 2019 kl. 14:20
Holbæk - 13. maj 2019 kl. 14:15
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Simon Drost vil have en læge, der trykker ham på maven og spørger, hvor det gør ondt. Han vil se sin læge direkte i øjnene og ikke på en skærm. Og det skal foregå på Orø og ikke i Holbæk.

Derfor vil han klage til landets højeste ankeinstans Ankestyrelsen over Region Sjællands løsning på lægesituation på øen og sagsbehandlingen. Han mener, der skal en ny udbudsrunde til.

- Det bedste er, der kommer en ny budrunde med krav om, at vores afgåede læge Henrik Jepsen og hans sygeplejerske ansættes til klinikken på Orø, siger Simon Drost.

Det er ikke en kritik af læge Frans Ourø, Holbæk, der vandt udbuddet, hvor øboerne enten kommer til hans praksis i Holbæk eller til en sygeplejerskebetjent praksis på Orø med skærmkonsultationer.

- Jeg forstår, at Frans Ourø er villig til at finde en løsning, hvis der findes penge til det. Det er en kritik af Region Sjælland for ikke at have stillet krav om, patienter skal tilses på Orø, siger Simon Drost til Nordvestnyt mandag.

Han klager over, regionen ikke har inddraget øboerne, og at øboerne stilles ringere end andre borgere i regionen. Og han klager over villedende kommunikation, hvor øboerne fik at vide, der nok skulle findes en lægemodel på øen.

Det blev så ikke tilfældet, udvalget for det nære sundhedsvæsen indstillede aftalen med Frans Ourø. Øboerne protesterede og fik at vide, det skulle behandles i forretningsudvalget og regionsrådet.

Inden udvalgsmødet fik øboere pludselig besked om, de havde fået ny læge. Nogle havde glemt en vedtagelse om at uddelegere beslutninger til udvalgene, det havde administrationen imidlertid ikke, konstaterer Simon Drost.

Senest havde han forstået, at en forhandling med Frans Ourø om en løsning med læge på Orø skulle på udvalgets dagsorden i dag. Det er det ikke, og han reagerede straks med en mail til udvalget.

- Jeg har fået svar, og det ser ud til, at der måske kommer oplysninger i dag om sagen, siger Simon Drost.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk