24. april 2019
De store sommerhusområder i Odsherred, her Nordstranden ved Nykøbing, er med til at placere kommunen højt på listen over turistovernatninger. Foto: Søren Holmberg
De store sommerhusområder i Odsherred, her Nordstranden ved Nykøbing, er med til at placere kommunen højt på listen over turistovernatninger. Foto: Søren Holmberg
Foto: Søren Holmberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Odsherred turist-lokomotiv i Nordvestsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odsherred turist-lokomotiv i Nordvestsjælland
Holbæk - 19. juli 2018 kl. 13:01
Af Martin Hoffmann Kønig og Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med næsten 461.000 turist-overnatninger sidste år er Odsherred Kommune ikke blot klart førende blandt de nordvestsjællandske kommuner, hvor Holbæk tegner sig for godt 137.000 og Kalundborg for knap 274.000 overnatninger. Den store sommerhuskommune er også i den bedste tredjedel af alle landets kommuner, der samlet havde 52,3 millioner overnatninger i 2017.

Det skriver dalgbladet Nordvestnyt torsdag på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, som interesseorganisationen Dansk Erhverv har udsendt.

Tallene viser ikke overraskende, at en del mindre kommuner med mange sommerhuse sagtens kan konkurrere med de store byer, når det gælder antallet af turist-overnatninger.

På trods af førerpositionen er Odsherreds turistchef, Hans-Jørgen Olsen, overbevist om, at der stadig er udviklingsmuligheder for Odsherreds turisme. Ikke mindst uden for højsæsonen.

- Reelt er de seneste års vækst i udlejning sket uden for skoleferien, og der er stadig meget at hente. Til eksempel er vores egen udlejning uden for skolernes sommerferie vækstet med 38 procent i de seneste fem år. Odsherred er helt særlig i den forstand, at vi har næsten 24.000 sommerhuse. Kun godt 1000 af dem udlejes officielt. Det vil sige, at folk bruger deres egne sommerhuse til weekender og ferier, konstaterer Hans-Jørgen Olsen i Nordvestnyt.

I Holbæk anser turistchef Anne-Grete Sørensen det ikke for noget problem, at man er nabo til en stor turistmagnet. Tværtimod.

- Vi kan jo se, at folk, der holder ferie i Odsherred, også kommer til Holbæk, blandt andet for at besøge Andelslandsbyen Nyvang. Turisterne er ligeglade med kommunegrænser, og så kan det godt være, at vi i Holbæk ikke har lige så mange overnatninger som Odsherred. Jeg ser os som samarbejdspartnere og ikke som konkurrenter, siger Anne-Grete Sørensen.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt Holbæk-Odsherred torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk