12. december 2017
På lørdag åbner Andelslandsbyen for sæson 2017, og det fejres med det traditionsrige optog gennem byen anført af Holbæk Garden.	Pressefoto
På lørdag åbner Andelslandsbyen for sæson 2017, og det fejres med det traditionsrige optog gennem byen anført af Holbæk Garden. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyvang er klar til sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyvang er klar til sæsonen
Holbæk - 20. april 2017 kl. 19:37
Af Anja Lykkeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er hektisk aktivitet i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk i disse dage. Det gælder slutspurten før sæsonåbningen på lørdag den 22. april.

De historiske bygninger nyindrettes og istandsættes, og hele området gennemgås med tættekam, så alt er klar til at modtage de godt 65.000 gæster, der hvert år besøger oplevelsescentret med den levende historieformidling.

- Vi har meget travlt i denne tid, men vi får heldigvis god hjælp fra vores flittige frivillige, og vi kan godt fornemme en vis forårskådhed, for man glæder sig til at vise de sager frem, som vi har puslet med gennem vinteren, fortæller landskabsansvarlig Henrik Bøllingtoft.

Sæsonkalenderen er spækket med levende oplevelser, og det fejres med det traditionsrige optog gennem byen anført af Holbæk Garden. Optoget ender i Andelslandsbyen, hvor landsbyen erklæres for åben.

Gæsterne kan gå rundt i landsbyen for at se de nye indretninger og køretøjer og hilse på de gamle såvel som nye frivillige, der arbejder i det historiske husmandssted, kirke, mejeri, butikker, zonestation, brugsforening og alle de andre spændende steder, der ligger langs landevejen.

På åbningsdagen afvikles et omfattende pengespil. Hver gruppe besøgende får 50 øre at forvalte efter bedste evne. Landsbyen er sat i spil, så man på egen krop kan prøve 1940'ernes økonomi.

På turen gennem landsbyen møder man den farverige lokalbefolkning, der alle har en finger med i spillet om gæsternes penge.

Man kan arbejde, tjene spilpenge og melde sig ind i landsbyens andelsforeninger.

Pengene kan yngle, hvis man udfører nogle af de mange opgaver i landsbyen.

Det er helt op til gæsterne selv, hvordan de forvalter deres 50 øre.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk