6. maj 2021
Morten C. Henriksen  har dannet et nyt anpartsselskab, der ejer tre byggeretter, der er købt af Holbæk Kommune efter et offentligt udbud.
gallery icon

Se billedserie

Morten C. Henriksen har dannet et nyt anpartsselskab, der ejer tre byggeretter, der er købt af Holbæk Kommune efter et offentligt udbud.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt selskab i sportsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt selskab i sportsbyen
Opdateret 05. november 2018 kl. 12:20
Holbæk - 05. november 2018 kl. 12:07
Af Kaj Ove Jensen

Inden for de seneste uger er der dannet to nye selskaber i forbindelse med Holbæk Sportsby, skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

arrow Læs også: Ny dato for åbning af sportsby

Det ene selskab har navnet Holbæk Sportsby A/S, som har til formål »at varetage driften af Holbæk Sportsby samt anden hermed beslægtet virksomhed«. Selskabet er stiftet af Fonden Holbæk Sportsby, som i 2016 indgik OPP-kontrakten med Holbæk Kommune om opførelsen af sportsbyen.

Det fremgår af fondens formål, at den efter opførelsen skal fungere som driftsherre fra ibrugtagningstidspunktet og 22 og et halvt år frem. Men det har hele tiden været meningen, at der skulle dannes et datterselskab til at tage sig driften, forklarer formanden for bestyrelsen, entreprenør Morten C. Henriksen, og direktøren i Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard. De er også henholdsvis formand og direktør i det nye aktieselskab.

- Fonden skal stå for tanker om udvikling og visioner og have fokus på overholdelse af kontrakten og de overordnede forhold. Driftsselskabet ligger lige under fonden og skal stå for den daglige drift, forklarer Carsten Damgaard.

Det har tidligere været meddelt, at fonden løbende vil geninvestere de penge, der genereres i Holbæk Sportsby, til nye faciliteter og oplevelser. Og den tanke bliver der ikke ændret på med etableringen af datterselskabet, forsikres det.

Desuden har Morten C. Henriksens holdingselskab stiftet MCH - HSB ApS.

- Selskabet ejer byggeretterne på den jord, der ligger rundt om stadion, forklarer Morten C. Henriksen.

Han erhvervede byggeretterne i et offentligt udbud fra Holbæk Kommune. Byggeretterne er på i alt 2900 etagemeter, der kan bygges i op til tre plan. Da der med Morten C. Henriksens ord »har været rigeligt andet at lave«, er der endnu ikke taget fat på at finde ud af, hvad der skal bygges.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk