31. juli 2021
Finn Andersen og Søren Munkholm (tv) viser, hvor de fire plancher kommer til at sidde. Plancherne vil give et overblik over havnens historie med perspektiv til den omstilling, der planlægges de kommende år. Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Finn Andersen og Søren Munkholm (tv) viser, hvor de fire plancher kommer til at sidde. Plancherne vil give et overblik over havnens historie med perspektiv til den omstilling, der planlægges de kommende år. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt projekt skal formidle havnens historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt projekt skal formidle havnens historie
Holbæk - 23. juni 2021 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard

En idé opstået i hovedet på to medlemmer af Holbæk Træskibslaug, Finn Andersen og Søren Munkholm, har det sidste års tid taget form og realiseres nu som et formidlingsprojekt om Holbæk Gl. Havns historie.

Projektet støttes af Holbæk Kommune med 92.000 kroner (Puljen Rum til fællesskab) og af Sparekassen Sjælland Fonden med yderligere 30.000 kroner. I alt 122.000 kroner som skal gøre området for enden af Midtermolen i Gl Havn til et nyt rekreativt område, hvor havnens historie formidles.

Området bag lodsbådens klubhus udvides i samme anledning med 50 kvadratmeter, så der skabes en samlingsplads for unge og gamle, herboende, turister og gæstesejlere.

Fire vægplancher vil fortælle havnens historie fra skibsbro til kulturhavn fra den første skibsbro i middelalderen, over havnens storhedstid fra midten af 1800-tallet til i dag og et perspektiv til det, der kommer til at ske i havneområdet de kommende år.

Derudover opstilles to nye borde- og bænkesæt, hvor bordpladerne bliver forsynet med plancher, én med et søkort over Isefjorden og billeder af sømærker og signalflag og én med et stort luftfoto af hele havnen. Begge lægger op til, at de besøgende involverer sig i området, og luftfotoet har indtegnet en vandrerute »Sømileruten«, som man kan følge med en ny - gratis - havneguide i hånden.

På Holbæk Træskibslaugs gavl opsættes på foreningens initiativ endnu en infotavle om de træskibe, man i dag finder i havnen.

Projektet realiseres i fællesskab af Holbæk Træskibslaug, Holbæk Havn og Holbæk Museum ved museumsinspektør Thomas Lund Johansen - med Finn Andersen og Søren Munkholm som projektledere. Havnens øvrige aktører - Holbæk Gamle Havns Beddinger, Hjalm, Holbæk Skudelaug, Fiskerihavnens Bådelaug af 1998, Nationalmuseet og Kystliv Holbæk - støtter også op om projektet, og mange privatpersoner har desuden bidraget med deres viden om havnens historie i nyere tid.

Mødested Holbæk Gl. Havn lanceres , i forbindelse med Fjordens Dag den 15. august.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk