2. august 2021
Holbæk Sportsby A/S kom ud af 2020 med et underskud på tre millioner kroner, ikke mindst på grund af længere perioder med nedlukning.
Holbæk Sportsby A/S kom ud af 2020 med et underskud på tre millioner kroner, ikke mindst på grund af længere perioder med nedlukning.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt minus i Holbæk Sportsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt minus i Holbæk Sportsby
Holbæk - 22. juli 2021 kl. 11:16
Af Kaj Ove Jensen

Holbæk Sportsby har fået en svær start på den økonomiske front. I det andet regnskabsår, 2020, kommer driftsselskabet Holbæk Sportsby A/S ud med et minus på tre millioner kroner, viser det nye regnskab.

Det betegnes af selskabet som forventeligt på grund af den direkte påvirkning af Covid-19. Det har betyder, at faciliteterne i Holbæk Sportsby i lange perioder af 2020 har været lukket for aktiviteter.

I det første regnskabsår, som omfattede 15 måneder (oktober 2018-december 2019) var der et underskud på 4,5 millioner kroner. Her var det blandt andet omkostninger i forbindelse med åbningen, der var forsinket i fem måneder, som spillede ind.

- Godt at få sporten tilbage

Trods den svære start ser bestyrelsen og direktør Carsten Damgaard lyst på fremtiden. Siden februar har multihallen og nogle lokaler i sportsbyen været anvendt til vaccinationscenter - uden lejeindtægter - men centret lukker formentlig med udgangen af august. Det giver mulighed for i efteråret at tilbyde en række begivenheder.

- Det bliver virkelig godt at få sporten tilbage. Men vi har bestemt også været glade for at huse et stort vaccinationscenter, som har betydet, at folk kunne blive vaccineret, så vi kunne komme ud på den anden side, siger Carsten Damgaard.

Regnskabet viser, at der i 2020 var en bruttofortjeneste på 7,4 millioner kroner. I det foregående regnskabsår var bruttofortjenesten knap det halve, 3,5 millioner. Der var i løbet af 2020 gennemsnitligt 26 beskæftigede i sportsbyen mod 18 i 2018/19.

Selskabet har gjort brug af statens hjælpepakker, og der er i 2020 modtaget lønkompensation på 992.000 kroner, viser regnskabet.

Tro på nul-resultat i år

Med den forestående yderligere åbning af samfundet er der i Holbæk Sportsby en tro på, at der ved slutningen af året vil være balance mellem indtægter og udgifter.

- Vi tror på et nul-resultat i år - forudsat, at det billede, vi har nu, holder, siger Carsten Damgaard.

Hos Holbæk Sportsby opleves der stor interesse for at udvikle faciliteterne yderligere.

Interesse for beachbaner

Der er blandt andet interesse for at anlægge beachbaner. De vil kunne anvendes til beachhåndbold og beachvolley, og det er især Holbæk Håndboldklub, der er interesseret i banerne, fortæller Carsten Damgaard, der er direktør i Holbæk Sportsby.

Han tilføjer, at banerne vil kunne anvendes af alle, for eksempel til selvorganiseret idræt eller af familier, der besøger sportsbyen.

De to padel-foreninger har stor fremgang i medlemstallet, og i juni besluttede Holbæk Kommunalbestyrelse at etablere yderligere to baner som supplement til de nuværende fire baner. Foreningerne har dog behov for otte baner i alt, og umiddelbart efter sommerferien skal foreningerne drøfte med Holbæk Kommune, om der kan etableres yderligere to baner.

Fremgangen er størst hos de to padelklubber, men der er generelt medlemsfremgang hos de 34 foreninger, der har fast base i Holbæk Sportsby. Den seneste måling viser, at foreningerne har en samlet fremgang på 599 medlemmer. Det sker, samtidig med, mens DGI og DIF på landsplan melder om en medlemstilbagegang på omkring 90.000 medlemmer.

Carsten Damgaard oplyser i øvrigt, at flere foreninger henvender sig med ønske om at blive en del af samarbejdet i sportsbyen.

Godt gang i billetsalget

Billetsalget til efterårets kommende arrangementer i Holbæk Sportsby går generelt godt. En af de kommende begivenheder finder sted fredag den 13. august i forbindelse med Post Nord Danmark Rundt.

Fjerde og næstsidste etape af Danmarks største etapeløb har Holbæk som startby. En neutraliseret start går fra Ahlgade til Holbæk Sportsby, hvorfra turen går til Omfartsvejen, hvor den rigtige start går. I den forbindelse har sportsbyen et arrangement med VIP-billetter, der giver adgang til mad og drikke samt musik.

Holbæk Sportsby oplever i øvrigt flere ordrer til ordningen med levering af frokost til virksomheder. Desuden er der fremgang på bookingen af mødepakker.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk