28. maj 2020
Christian Madsen er anlægsgartener med 20 års erfaring. Hans firma, Allium Anlægsgartner ApS holder til i Stigs Bjergby. Foto: Elisa Hauerbach.
gallery icon

Se billedserie

Christian Madsen er anlægsgartener med 20 års erfaring. Hans firma, Allium Anlægsgartner ApS holder til i Stigs Bjergby. Foto: Elisa Hauerbach.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nystartet anlægsgartner med lang erfaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nystartet anlægsgartner med lang erfaring
Holbæk - 23. maj 2020 kl. 07:34
Af Elisa Hauerbach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med Christian Madsens nystartede virksomhed vil flere haveejere kunne få »en ny bedste ven«.

- Når jeg anlægger en ny have for mine kunder, undersøger jeg først hvor meget tid, de selv ønsker at bruge på at vedligeholde den, eller om den skal passes af en professionel. Der er forskel på behovet, så det er vigtigt, at haven falder i kundens smag. Derfor forhører jeg mig også om eventuelle ønsker af blomstertyper, farver og buskvalg, fortæller Christian Madsen, der har 20 års erfaring i havebranchen.

- Jeg har haft et lignende firma før. Det var i England, hvor jeg boede med min kone i tre år. Derovre går man meget op i sine haver, de skal præsentere sig flot. Kunderne i England havde ofte formskårne træer og buske, og i det hele taget er de klassiske engelske haver ofte opbygget i parklignende stil. Derfor har jeg stor erfaring i gode plantekombinationer og beskæring af alle former for buske og træer også frugttræer, siger han.

Christian Madsen, Stigs Bjergby, startede sit anlægsgartnerfirma Allium Anlægsgartner ApS, med hjemadresse på Kirkevej 14a, den 1. marts i år. Han og hustruen Jennifer flyttede til Danmark i august 2019 - og siden da - frem til han startede eget firma - har han arbejdet hos en anden anlægsgartner.

Da avisen møder ham på jobbet en dag, er det i en privat have i Holbæk. Han er ved at lægge flere hundrede kvadratmeter rullegræs.

- Det er vigtigt, at man starter med at trække en snor, som man kan arbejde sig ud fra, så alle græsbanerne kommer til at ligge lige. På kanten af den nye plæne, inde under hækken, fylder jeg op med kompost, så ukrudtet ikke får lov at »gå amok«, fortæller anlægsgartneren, der også gerne sørger for at passe sine kunders bede - med lugning, opgravning og deling af stauder, plantning, udlægning af kompost og barkflis. Altsammen gøres for at sikre planternes sundhed og trivsel.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk