20. november 2017
På endemuren i Blindestræde 1 vil den danske kunstner Julie Sass male to sammenhængende abstrakte værker. Foto: Marianne Povelsen
gallery icon

Se billedserie

På endemuren i Blindestræde 1 vil den danske kunstner Julie Sass male to sammenhængende abstrakte værker. Foto: Marianne Povelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye murmalerier i Holbæk Art

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye murmalerier i Holbæk Art
Holbæk - 04. august 2016 kl. 11:41
Af Marianne Povelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge kunne Nordvestnyt fortælle om de tre første værker i Holbæk Arts nye kollektion af værker i 2016.

Nu løftes sløret for de sidste fem art-vægge, og så er samtlige mure og gavle for Holbæk Arts kommende otte kunstværker i 2016 på plads.

arrow Læs også: Tre Holbæk Art-gavle på plads

Holbæk Art får i år otte nye værket tilført kunsteventen, og når vi skriver otte skyldes det, kunstfestivalen Images 2016 har skænket Holbæk Artværket, som kunsteren Mischeck Masamwu malede på Holbæk Sygehus i maj.

Samtlige skitser er på plads, og husejerne har godkendt projekterne, som enten males på plader eller direkte på husenes mure, efter at murene er klargjort af elever fra EUC Vestsjælland.

Fie Norsker, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og tidligere været elev på Kunsthøjskolen i Holbæk vil male sit værk på betonplader i den tidligere Starkhal, hvorefter værket, der trækker på kulturhistorisk stof, opsættes på muren, der huser RIR Revison på Gasværksvej 1.

H&M bygningen i Torvestræde har allerede ét Holbæk Art-værk fra 2014, nemlig Alexander Tovborgs.

Ned ad Torvestræde for enden af H&M bygningen kommer nu endnu et art-værk, svenske Anna Bjergers tryptikon, tredelte billede, som baserer sig på tre anonyme fotografier, der skildrer udsigten ud over tre ukendte, urbane områder i fugleperspektiv.

- Arturo Herrera vil i Holbæk arbejde abstrakt med en hel gavl i Studiestræde og bearbejde og omforme elementer, så der opstår et synsbedrag. Den del er typisk for Arturo Herrera, men hans Holbæk-værk har ikke de sædvanlige organiske former. I stedet får vi et overraskende stringent værk, så man rystes i sin umiddelbare virkelighedsopfattelse og bliver svimmel eller forundret på sin vej ned ad Studiestræde, lover kurator Dina Vester Feilberg.

I Blindestræde 5 vil danske Julie Sass, med rødder tilbage i Holbæk fra moderens side, skabe et abstrakte værk i form af to sammenhængende værker.

Værkerne, som hun skaber i Blindestræde, er i forvejen en del af den mur, hun maler på, og i værket omsættes dør eller rektangel til et abstrakt værk.

Ligesom for to år siden, hvor eventen Holbæk Art blev realiseret første gang, er der i 2016 tale om iøjnefaldende mure og gavle i centrum af Holbæk, hvor der er en unik mulighed for at opleve kunst på gadeplan.

arrow Holbæk Art reducerer 2016
26. april 2016 kl. 15:01 Opdateret: kl. 13:04
arrow Verdensstjerner deltager i Holbæk Art
07. marts 2016 kl. 12:23 Opdateret: kl. 11:16
arrow Holbæk Art med udenlandsk touch
22. december 2015 kl. 20:39 Opdateret: kl. 11:43
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk