25. september 2020
Holbæk Kommune har ryddet nyttehaverne ved Ladegårdsalleen. De skal nu søges genudlejet, da kun en enkelt af de hidtidige lejere har ønsket at fortsætte med de nye kontrakter. Foto: Kaj Ove Jensen
Holbæk Kommune har ryddet nyttehaverne ved Ladegårdsalleen. De skal nu søges genudlejet, da kun en enkelt af de hidtidige lejere har ønsket at fortsætte med de nye kontrakter. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye lejeaftaler går ud over interessen for nyttehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye lejeaftaler går ud over interessen for nyttehaver
Holbæk - 24. marts 2019 kl. 14:29
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Interessen for at leje en af nyttehaverne mellem Ladegårdsalleen og Skagerakvej i Holbæk er ikke så stor, efter at Holbæk Kommune har strammet op med nye lejeaftaler, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Kun en enkelt af de hidtidige lejere har indtil videre sagt endeligt ja til at indgå en ny aftale. Derfor har Holbæk Kommune sørget for at få ryddet de resterende nyttehaver, der nu søges genudlejet.

Holbæk Kommunalbestyrelse besluttede i september 2018, at arealet med nyttehaverne skulle opretholdes, efter at den tidligere aftale med Ladegårdsalleen Daghaveforening udløb ved udgangen af året.

Det var en del af beslutningen, at kommunen skulle rydde op på arealet ved at fjerne genstande, skure og lignende, som ikke hører hjemme i nyttehaverne. De seneste uger har kommunen sørget for at rydde arealet med haverne, først med håndkraft og senest med en gravemaskine, som var færdig med arbejdet tidligere på ugen.

- Nogle steder var der bygget store ovne på fundamenter, fortæller Kasper Enevoldsen.

Tidligere har kommunen fået klager over anvendelsen af området, blandt andet dyrehold med hanegal til følge, og at haverne har fremstået rodede. Kommunen har også konstateret, at der har været opført små skure og lignende på arealet.

De ting er nu fjernet, og af de nye lejekontrakter, som brugerne, skal indgå, vil det fremgå, at haverne kun må bruges til at dyrke jorden samt til at opbevare lidt haveredskaber.

De seneste år har omkring halvdelen af de 22 havelodder været udlejet til 400 kroner årligt.

- En har ønsket en ny kontrakt. Et par stykker har vist interesse for det, men er ikke vendt tilbage. Resten bliver udbudt, forklarer Kasper Enevoldsen.

Han venter, at nyttehaverne vil blive udbudt så alle kan leje sig ind, uanset om de bor i de mange lejeboliger tæt på eller et andet sted.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk