27. marts 2019
Hovedindgangen ved den gamle Orkla-/Beauvais-fabrik i Svinninge har ikke været i brug, siden Orkla stoppede den sidste produktion i sommeren 2016. Fra årsskiftet begynder aktiviteterne hos To Øl ApS at tage fart.
gallery icon

Se billedserie

Hovedindgangen ved den gamle Orkla-/Beauvais-fabrik i Svinninge har ikke været i brug, siden Orkla stoppede den sidste produktion i sommeren 2016. Fra årsskiftet begynder aktiviteterne hos To Øl ApS at tage fart.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye arbejdspladser til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye arbejdspladser til byen
Holbæk - 17. november 2018 kl. 11:03
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når bryggeriet To Øl ApS efter årsskiftet rykker ind på Ringstedvej 13 i Svinninge, er der udsigt til nye arbejdspladser i byen. Køberen vil flytte produktionen af øl, der hidtil især er produceret i Belgien, til ejendommen i Svinninge, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Gammel fabrik gøres klar til øl og whisky

- I første omgang skal vi ud at lede efter 20 personer. Men hvis alt går vel, kommer vi nok på på 50-100 i løbet af nogle år, fortæller Tore Gynther, som er stifter af og administrerende direktør i To Øl.

Der bliver brug for medarbejdere til den tekniske stab, lagermedarbejdere, fødevareingeniører og procesoperatører. Den 26.000 kvadratmeter store ejendom overtages fra Orkla Foods Danmark (tidligere Beauvais) pr. 1. januar. Det er endnu ikke besluttet, hvor stor en del den nye ejer selv skal bruge, men der bliver ikke brug for det hele, så noget vil blive søgt udlejet.

- Vi regner med at være klar til at producere i slutningen af 2019. Der er en del ting, der skal købes ind, og vi er i gang med at snakke med udstyrsleverandører, fortæller Tore Gynther.

Det bliver i øvrigt ikke kun et bryggeri, men også et destilleri, der etableres i Svinninge.

- Vi regner med at koble et destilleri på, så vi kan begynde at lave spiritus, blandt andet whisky. Det giver god mening, fordi vi har arbejdet med malt og gæring i lang tid. Vi har også eksperimenteret med destillering de seneste par år. Det har ikke været en egentlig produktion, men tests og til mindre forbrug, forklarer Tore Gynther.

Når det gælder øl, er der tale om noget større mængder. For tiden brygges der mellem 1,2 og 1,4 millioner liter øl årligt.

- Forventningen er, at det kommer til at stige hen ad årene. Anlægget, vi kigger på nu, har en første pakke på op til tre millioner liter, og der er muligheder for at opskalere, lyder det fra Tore Gynther.

Han grundlagde To Øl i 2010, og han ejer virksomheden sammen med Morten Bruun, som har været medejer de seneste tre år.

Bryggeriet er gennem de seneste år blevet bredt aner­kendt internationalt i den såkaldte craft beer-verden, hvor der brygges øl med masser af eksperimenterende smage og større mængder af humle, end man normalt kender fra øllets verden.

To Øl har hidtil fungeret som et rejsende bryggeri. Det vil sige, at øllet er brygget på andre bryggeriers tanke, især i Belgien, hvor omkring 75 procent er brygget.

arrow Vil være størst på specialdrikkevarer
21. februar 2019 kl. 16:43 Opdateret: kl. 16:33
arrow Drinks på fustager kommer først
30. december 2018 kl. 12:06 Opdateret: kl. 17:04
arrow Tom fabrik solgt til bryggeri
15. november 2018 kl. 12:58 Opdateret: kl. 10:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk