10. august 2020
Bygningskonstruktører lærer blandt andet, hvordan man styrer og koordinerer arbejdet på en byggeplads.
Bygningskonstruktører lærer blandt andet, hvordan man styrer og koordinerer arbejdet på en byggeplads.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uddannelse i spil i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uddannelse i spil i Holbæk
Holbæk - 31. juli 2020 kl. 12:16
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en uddannelse kan være på vej til Holbæk. Det gælder bygningskonstruktør-uddannelsen, som længe har stået på kommunens ønskeseddel.

Der er ingen formel aftale, men akademichef Mikkel Steenberg, Zealand Sjællands Erhvervsakademi, bekræfter, at Zealand taler med Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC) om mulighederne.

De to parter kender i forvejen hinanden godt. Det er nemlig Zealand, som står for uddannelsen til finansøkonom i Holbæk, som har til huse på HUSC på Anders Larsensvej.

Interessen for at blive finansøkonom er i år så stor, at Zealand og HUSC nu skal finde ud af, hvordan man skaffer plads til de ekstra studerende, som har søgt uddannelsen i Holbæk.

Finansøkonomuddannelsen hører under Zealands afdeling i Næstved med Holbæk som en uddannelsesstation. Og det er nogenlunde samme model, Zealand nu overvejer at bruge til andre uddannelser i samarbejde med Holbæk Kommune.

Flagskibe

- Uddannelserne finansøkonom og bygningskonstruktør er to af vores flagskibe, og vi er åbne over for at drøfte en udvidelse af samarbejdet med Holbæk, siger Mikkel Steenberg, akademichef i Næstved, og fortsætter:

- Der er en del, som skal afklares, inden vi kan sætte en sådan proces i gang. Vi skal have bekræftet, at efterspørgslen faktisk er der, og at det ikke får uhensigtsmæssige konsekvenser for vores veletablerede uddannelsesmiljø i Næstved. Derudover er der naturligvis nogle praktiske forhold, som der skal tages højde for. Bygningskonstruktøruddannelsen er en professionsbachelor, som tager tre og et halvt år. Det er betydeligt længere end finansøkonomuddannelsen, og det kræver mere plads og koordinering.

Undervisningsmodellen, som i givet fald vil blive brugt i Holbæk, er blandt andet baseret på »blended learning«, hvor en del af uddannelsen foregår som e-læring.

Allerede i gang

Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) er glad for meldingen fra Zealand. Den kommer dog næppe helt bag på hende. I hvert fald har hun allerede sat ting i værk, som skal bane vej for bygningskonstruktørerne.

Læs mere i fredagens udgave af Nordvestnyt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk