23. marts 2019
534962014-6016x4000ma
Foto: Branislav Nenin / Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny type lægeklinik åbner i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny type lægeklinik åbner i Holbæk
Holbæk - 14. juli 2018 kl. 08:01
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har længe været stigende pres på de praktiserende læger i Holbæk i takt med, at befolkningstallet er steget, mens antallet af læger ikke er fulgt med.

arrow Læs også: Privat firma har åbnet en ny lægeklinik

Nu arbejder Region Sjælland imidlertid på en løsning, der efter planen vil betyde åbningen af en helt ny lægeklinik 1. oktober på et endnu ikke fastlagt sted i Holbæk by.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Der bliver tale om en såkaldt udbudsklinik, hvor et privat firma påtager sig driften af lægepraksissen og så ansætter det nødvendige antal læger.

Ifølge Tina Haar, funktionschef i Region Sjællands afdeling Primær Sundhed, er den model valgt, fordi det ikke er lykkedes regionen at finde en almindelig praktiserende læge, der selv vil eje og drive en traditionel praksis i Holbæk.

Region Sjælland vil i løbet af kort tid sætte klinikken, der i lighed med en almindelig lægepraksis skal kunne have op til 2700 patienter tilknyttet, i udbud.

Tina Haar forventer, at udbuddet er afklaret i løbet af august, og det er meningen, at klinikken skal tage imod patienter fra 1. oktober.

Umiddelbart vil en gruppe patienter, der hidtil har været tilknyttet Familielægen i Bysøstræde i Holbæk, blive flyttet over i den nye klinik. De er tidligere blevet orienteret om, at Familielægen har opsagt en del af sin aftale med Region Sjælland.

Tilsvarende har en række patienter på Orø, der også hørte til Familielægen, ventet på at få en løsning på deres situation. Det er endt med, at Region Sjælland har indgået en aftale med læge Henrik Jepsen, der driver lægepraksis i Ringsted.

I lighed med sin forgænger vil han to dage om ugen have satellitpraksis på Orø. De øvrige dage vil Orø-patienterne enten kunne få sygebesøg i hjemmet, hvis det er nødvendigt, eller de kan, som i dag, komme til konsultation i Holbæk.

Disse konsultationer vil fra 1. oktober foregå i den kommende udbudsklinik i Holbæk og altså ikke hos Orø-patienternes primære læge.

Det er væsentligt anderledes end i dag, og det ærgrer Nicolai Nicolaisen (S), der både som borger på Orø og som formand for Region Sjællands udvalg, Det nære sundhedsvæsen, følger lægesituationen tæt.

- Jeg har forstået, at lægen selv vil være til stede på Orø to gange om ugen, men det bliver ikke ham, der har konsultation i Holbæk. Det bliver i stedet læger, der er ansat af et privat firma. Jeg havde gerne set, at man kunne fastholde det personlige forhold mellem læge og patient, men det bliver svært på den her måde. Jeg synes ikke, det er optimalt, men det er det muliges kunst, siger Nicolai Nicolaisen til Nordvestnyt lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk