24. maj 2019
Det er Henrik Krebs som, sammen med Rishøjgaard, har lavet den nye trampesti i Holbæk og Tuse.
gallery icon

Se billedserie

Det er Henrik Krebs som, sammen med Rishøjgaard, har lavet den nye trampesti i Holbæk og Tuse.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sti i naturskønne omgivelser skal trampes til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sti i naturskønne omgivelser skal trampes til
Holbæk - 16. december 2018 kl. 09:02
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny trampesti har set dagens lys i i området ved den nye udstykning Fjorddraget i Allerup - Holbæks Vestby. Den forbinder det nye boligkvarter med Tuse. Undervejs snor stien sig igennem de gamle frugtplantager og køkkenhaver og sammen med markerne bemærker man hverken larmen fra Odsherred-banen eller Kalundborgvej, før man står ved rutens udmunding tæt ved rundkørslen i Tuse.

Det er Rishøjgaard P/S med advokat Henrik Krebs i spidsen, som har anlagt en natursti i skønne omgivelser. Stien løber langs Rishøjgaards jorder og er privat ejendom, men alle er mere end velkommen til at benytte arealerne. Stiens areal svarer til en 0.5 hektar, og strækker sig over 1.5 km hver vej.

- Vi har anlagt stien her, fordi vi synes, at området herude manglede en sti. Vi vil samtidig også gerne binde Tuse og Fjorddraget bedre sammen, og give folk en chance for at komme mere ud og tættere på naturen, fortæller Henrik Krebs.

Stien kendetegner sig ved, at et tre meter langt bælte er blevet ryddet af vejen, hvilket vil gøre det muligt for folk, at færdes og krydse hinanden på stien.

- Der er ikke nogle regler som sådan. Alle kan benytte stien, men vi henstiller til, at folk samler deres affald op, har deres hund i sno, og ellers bare har respekt for hinanden og naturen, siger Henrik Krebs.

Vælger man at tage hele ruten fra start til slut kan man opleve alt lige fra poppeltræer, rådyr, pindsvin. Det vigtigste budskab er, at stien er for alle, men samtidig er det en natursti. Det vil sige, at naturen kommer til at have en central rolle.

-Der vil ikke blive luget ukrudt, og området skal gerne trampes ned, så stien indgår som en naturlig del af naturen. Naturen skal være i højsædet, siger han.

Skulle man have lyst til at gå en tur på stien, er det allerede muligt, da stien er indviet af motionister og gående. Med naturen i fokus kommer der heller ikke hverken lys eller skraldespande op på stedet. Gruppen bag stien overvejer dog at sætte nogle naturbænke, som for eksempel træstammer op ved halvvejsmærket for at lade folk beundre udsigten. Det vigtigste er, at de ikke kommer til at ødelægge naturen omkring stien.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk