7. juli 2020
Merete Ruud Hansen var ikke den store fan af hestevæddeløb, da Tarok sejrede på travbanerne i 1980?erne. Hun havde en forestilling om, at det var synd for hestene. Nu har hun skrevet en hyldestsang og sammen med sin mand Jesper von Staffeldt lavet en video, som alle kan finde på Youtube. Foto: Jesper von Staffeldt
Merete Ruud Hansen var ikke den store fan af hestevæddeløb, da Tarok sejrede på travbanerne i 1980?erne. Hun havde en forestilling om, at det var synd for hestene. Nu har hun skrevet en hyldestsang og sammen med sin mand Jesper von Staffeldt lavet en video, som alle kan finde på Youtube. Foto: Jesper von Staffeldt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sang og video hylder travhesten Tarok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sang og video hylder travhesten Tarok
Holbæk - 09. august 2019 kl. 14:49
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Travhesten Tarok døde i 1981 og var allerede den gang en legende inden for travsporten med tilnavnet »Dannebrog på fire ben«. Der er skrevet bøger og lavet dokumentarer og film om Tarok og hans ejere familien Laursen fra stald Kima ved Skive. Fra Orø kommer en ny hyldestsang skrevet og komponeret af Merete Ruud Hansen.

Med nummeret følger en musikvideo med fotos og klip sammensat af Merete Ruud Hansens mand Jesper von Staffeldt, der også har filmet hende og taget fotos på Tarok-museet ved Skive.

- Vi var på ferie i Hanstholm og kom forbi biblioteket, hvor jeg blev tiltrukket af en bog med et billede af Tarok og hans ejer og kusk Jørn Laursen. Jeg fik bogen med hjem, læste den og græd fra start til slut. Historien er så rørende, stærk og eventyrlig, forklarer Merete Ruud Hansen.

Parret besøgte Tarok-museet ved Skive for at filme og få tilladelser til at bruge arkivmateriale og fotos. Med venners hjælp er der optaget scener og fundet et føl, der »spiller« Tarok.

Videoen giver et rids af Taroks historie og familien Laursens baggrund. På seks vers synger og fortæller Merete Ruud Hansen Taroks historie fra fødslen i 1972 til dens død i 1981.

Dødsfaldet berørte mange og gør det stadig.

- Vi viste filmen ved en reception på Skive Travbane. Folk blev meget våde i øjnene og meget stille, da de så den. Det var lige sådan, jeg havde ønsket mig, den skulle virke, siger Merete Ruud Hansen.

Hun har fået mange roser for sin hyldest til Tarok blandt andet af Bent Fabricius-Bjerre. Han ejede det studie, hvor hun som den ene part i duoen Frank og Merete indpsillede plader i 1970'erne.

Det er ikke en kommerciel sang. Parret har foræret sang og video til Ingelise og Jørn Laursen og deres museum for Tarok. Den er også lagt ud på YouTube.

Tarokmuseet lukker til oktober, i stedet har Jesper von Staffeldt foreslået Ingelise og Jørn Laursen at oprette et virtuelt 3D museum, så de mange fans af Tarok har mulighed for at mindes hesten, der trak folk til travsporten med sine mange sejre.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk