19. januar 2019
Det planlagte biogasanlæg ved Snævre vil formentlig komme til at se nogenlunde sådan ud. Fotoet viser NGF Nature Energys anlæg i Holsted i Sydjylland, og energikoncernens biogasanlæg bygges efter de samme principper. Foto: NGF Nature Energy
Det planlagte biogasanlæg ved Snævre vil formentlig komme til at se nogenlunde sådan ud. Fotoet viser NGF Nature Energys anlæg i Holsted i Sydjylland, og energikoncernens biogasanlæg bygges efter de samme principper. Foto: NGF Nature Energy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny placering til biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny placering til biogasanlæg
Opdateret 28. august 2018 kl. 17:52
Holbæk - 24. august 2018 kl. 13:12
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget tyder på, at et planlagt biogasanlæg alligevel ikke opføres ved Kvanløse. I stedet er en ny placering ved Snævre i kikkerten, skriver dagbladet Nordvestnyt.

arrow Læs også: Beboere i kamp mod biogasanlæg

Især de trafikale forhold angives som årsag til, at der nu sadles om i forhold til placeringen af et biogasanlæg i Holbæk Kommune. Der er i foråret arbejdet med planer om, at anlægget skulle opføres ved siden af en svineproduktion på Ringstedvej 172 nord for Kvanløse.

Et fælles selskab med NGF Nature Energy og Sjællandske Biogas (landmænd i området) står bag initiativet.

Nu rettes blikket i stedet mod en placering ved Snævre øst for Holbækvej og syd for Nr. Jernløse og tilkørslen til den kommende forlængelse af Kalundborgmotorvejen (der har i artiklen tidligere stået Holbækmotorvejen, men det er rettelig Kalundborgmotorvejen).

Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg skal på sit møde tirsdag i næste uge indstille til økonomiudvalget, om der skal sættes gang i et lokalplanarbejde, der vil gøre opførelsen af biogasanlægget mulig.

- Flytningen er en kombination af flere ting. Jeg har tidligere udtalt, at hvis biogasanlægget placeres ved siden af en griseproduktion, så vil det altid være biogasanlægget, der får skylden, hvis der lugter. Der er også den voldsomme udgift i forbindelse med de trafikale ændringer ved Ringstedvej. Her har borgerne også tilkendegivet, at der er store udfordringer med trafikken, siger formanden for klima- og miljøudvalget, John Harpøth (DF), der finder den nye placering ved Snævre bedre.

- Vi har tidligere set på en konkret placering, men efter en grundigere granskning har vi fundet, at det ikke er så optimalt. Det gælder blandt andet tilkørselsforholdene, som vi har haft en dialog med Vejdirektoratet om, siger kommunikationsdirektør i NGF Nature Energy, Rasmus Winther.

Han håber, at projektet til realisere projektet til 200-250 millioner kroner kan realiseres hurtigst muligt.

Der har i Kvanløse-området været voldsom modstand mod biogasanlægget.

- Det er ikke klagerne, der er den udslagsgivende faktor for, at vi flytter anlægget. Men vi tror, vi har fundet et sted, hvor vi generer mindst muligt, siger Rasmus Winther.

arrow Flertal siger ja til biogas-plan
29. august 2018 kl. 08:22 Opdateret: kl. 08:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk