27. juni 2019
Personer på en fødevarevirksomhed, blandt andet landbruget, kan fremover blive autoriseret til at foretage rottebekæmpelse på egen ejendom.
Personer på en fødevarevirksomhed, blandt andet landbruget, kan fremover blive autoriseret til at foretage rottebekæmpelse på egen ejendom.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny mulighed for at bekæmpe rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny mulighed for at bekæmpe rotter
Holbæk - 17. januar 2019 kl. 15:31
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den nyeste bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter er der givet mulighed for, at kommunerne kan tillade privat rottebekæmpelse. Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg har besluttet, at det skal tillades i kommunen.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan få lov til at foretage rottebekæmpelse.

Tilladelsen kan gives til primærproducenter (fødevarevirksomheder) - hovedsagelig landbruget - som kan erhverve en begrænset autorisation til at bekæmpe rotter på deres egen erhvervsejendom.

- Lovgivningen giver mulighed for det, og så går vi ikke imod det. Det var nærmest en ren ekspeditionssag, siger udvalgsformand John Harpøth (DF).

Han tilføjer, at virksomhederne stadig skal betale for det kommunale rottegebyr, men hvis nogle vil gøre noget ekstra ud af det, er de velkomne til det.

Landbruget og andre oplever stigende priser på sikringsordninger, efter at det ikke længere er tilladt permanent at udlægge antikoagulent rottegift. Det virker ved at forhindre gnaverens blod i at størkne, så dyret dør af indre blødninger og blodmangel.

Med en ny type autorisationsform (R2) kan personer på virksomheder, som i forvejen har en række kvalifikationer, blandt andet sprøjtemiddelcertifikat, deltage på et autorisationskursus. Derefter vil de autoriserede personer selv kunne forestå rottebekæmpelse, når de observerer rotter på egen ejendom.

Bekæmperen skal stadig anmelde rotter i kommunens digitale anmeldelsessystem, så det kan indgå i den samlede statistik over rotteanmeldelser i kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk