1. oktober 2020
Anja Strömmer-Schuster - ny koordinerende kok og leder af FGU Nordvestsjællands »Værftscafeen«. Foto: Simone Hansen
Anja Strömmer-Schuster - ny koordinerende kok og leder af FGU Nordvestsjællands »Værftscafeen«. Foto: Simone Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny leder klar til café-åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny leder klar til café-åbning
Holbæk - 14. august 2020 kl. 20:07
Af Claus Sørensen

De brune øjne gnistrer, og ordene strømmer højt og hurtigt fra læberne, når hun taler om mad.

Man får øjeblikkeligt billedet af en tempera­mentsfuld italiensk kvinde på nethinden.

Men nej, Anja Strömmer-Schuster, 50 år, er ikke italiensk. Hun er halvt svensk og halvt dansk. Men det italienske indtryk er faktisk ikke helt skævt. Hendes mor har været gift med en italiensk mand. Og selv har Anja Strömmer-Schuster sammen med sin mand boet i og drevet et charcuteri i Genova i Norditalien.

Blå bog
  • Uddannet kok i 2000 på henholdsvis Sheraton Hotel i København og restaurant Nimb i Tivoli.
  • Professionsbachelor i sundhed og ernæring med speciale i produktudvikling.
  • Har drevet kantiner og caféer og været faglærer på en produktionsskole.
  • Drevet charcuteri med nordiske delikatesser i Genova i Italien.
  • Bor med sin mand, Mathias Schuster, i Gørlev.
  • Har sønnen Aslak på 21 år.

- Det var en ud­længsels­drøm, der gik i opfyldelse der, fortæller hun om de to år, hvor hun og gemalen drev »madbutik«, som hun ynder at kalde det italienske drømmeeventyr.

Ud over at sælge nordiske lækkerier arrangerede parret også selskaber og festivaler.

Den holbækske drøm

I dag har Anja Strömmer-Schuster skiftet den italienske drøm ud med holbæksk en af slagsen.

Siden den 1. august har hun været ny leder af FGU Nordvestsjællands »Værftscaféen« på havnen i Holbæk.

Her skal hun sammen med Jimi Henri Andersen, som er den anden leder og kok på caféen, drive stedet og samtidig undervise eleverne fra FGU Nordvestsjællands mad og ernærings fagtema, der er tilknyttet caféen på havnen.

En stor mundfuld

For mange kokkeuddannede kan det godt lyde som en stor mundfuld. Men ikke for Anja Strömmer-Schuster.

Ud over det italienske eventyr har hun nemlig også en fortid som underviser på en produktionsskole i Glostrup, som faglærer på TV-Glad, hvor hun både underviste syv drenge med autistiske træk samtidig med, at hun også stod for tv-stationens café, ligesom hun har stået for driften af caféen på Vikingeskibs Museet i Roskilde.

- Jeg har erfaring i at undervise unge med udfordringer, smiler hun.

Nye boller på suppen

I morgen, lørdag den 15. august, genåbner Værftscaféen. Det markeres med med kaffe, kage, tapas og bluesmusik.

Genåbningen er også en markering af, at der er kommet nye boller på suppen i caféen i det gamle skibsværft.

I fremtiden er der aften­åbent torsdag-lørdag, og som noget helt nyt vil caféen også tilbyde brunch.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk