26. april 2019
DR2 viser mandag aften dokumentaren »Kundbypigen - Hvorfor ville min lillesøster være terrorist?«, hvor den nu terrordømte piges storebror, Daniel (tv.), søger efter svar i sagen. Her taler han med søsterens støtteperson, Christian Koed. Foto: DR Dokumentar
DR2 viser mandag aften dokumentaren »Kundbypigen - Hvorfor ville min lillesøster være terrorist?«, hvor den nu terrordømte piges storebror, Daniel (tv.), søger efter svar i sagen. Her taler han med søsterens støtteperson, Christian Koed. Foto: DR Dokumentar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kritik af kommune i Kundby-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kritik af kommune i Kundby-sagen
Holbæk - 14. maj 2018 kl. 12:59
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forløbet op til, at en 15-årig pige fra Kundby i januar 2016 blev anholdt og sigtet for bombeplaner mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København, har efterhånden været rullet op flere gange.

arrow Læs også: Uenighed om tiltag for terrordømt pige

Men en tv-dokumentar om sagen, der sendes på DR2 mandag aften, lægger en række nye oplysninger frem om, hvordan Holbæk Kommune håndterede teenagepigens tiltagende radikalisering i løbet af efteråret 2015.

På baggrund af en gennemgang af en lang række sagsakter retter lektor i socialret ved Aalborg Universitet, Trine Schultz, i dokumentaren en kraftig kritik af Holbæk Kommunes håndtering.

Det gælder for eksempel, da pigen og hendes mor i foråret 2015 flytter fra Odsherred Kommune til Kundby og dermed tilbage til Holbæk Kommune, hvor familien tidligere har boet og allerede er kendt af de sociale myndigheder.

Dokumentaren afdækker, at Holbæk Kommune ikke reagerer på en underretning fra Odsherred Kommune om, at tilflytterfamilien »har brug for hjælp og støtte«.

Først et halvt år senere, i september 2015, hvor pigens radikalisering er begyndt, mødes Holbæk Kommune med familien. Det sker efter, at en læge på Holbæk Sygehus har sendt en bekymringsskrivelse til kommunen.

Julie Becher, chef for Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, lægger sig fladt ned for den del af kritikken.

- Det følger af loven, at vi skal handle på det, når vi får en mellemkommunal underretningning, og den her var også bekymrende. Jeg har undersøgt det, men jeg kan ikke svare nøjagtig på, hvorfor vi ikke får besøgt pigen. Jeg konstaterer bare, at det ikke er sket, og det er ikke godt nok, siger Julie Becher til dagbladet Nordvestnyt mandag.

Allerede inden dokumentaren mandag morgen blev tilgængelig på dr.dk, rejste der sig fra politisk side krav om, at myndighedernes rolle i sagen op til pigens anholdelse skal undersøges.

Således har både Dansk Folkeparti og SF, ifølge DR Nyheder, bedt børne- og socialminister Mai Mercado (K) om en redegørelse for sagen.

Dansk Folkeparti vil ydermere have justitsministerens redegørelse, idet politiet også havde kendskab til pigen forud for hendes anholdelse i januar 2016.

Socialministeren oplyste søndag til DR Nyheder, at hun også ønsker en redegørelse fra Holbæk Kommune.

Julie Becher oplyser til Nordvestnyt, at kommunen endnu ikke er blevet bedt om redegørelsen, men man har noteret sig ønsket og er allerede gået i gang.

- Vi har alle en interesse i at lære af denne sag, så det er fint med en redegørelse, siger hun til Nordvestnyt mandag.

arrow Forsvarer: Kundby-pige venter stadig på afradikalisering
14. maj 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 17:03
arrow Forsvarer kritiserer indsats for terrordømt pige
25. november 2017 kl. 09:22 Opdateret: kl. 09:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk