14. april 2021
Automaten er forsvundet, slut med at hæve kontantbeløb i østbyen. Til gengæld er der lagt 20 kvadratmeter til ejendommen, der er sat til salg for knap tre millioner kroner. Foto: Margit Pedersen
Automaten er forsvundet, slut med at hæve kontantbeløb i østbyen. Til gengæld er der lagt 20 kvadratmeter til ejendommen, der er sat til salg for knap tre millioner kroner. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny hæveautomat offer for udviklingen og covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny hæveautomat offer for udviklingen og covid-19
Holbæk - 25. februar 2021 kl. 17:30
Af Margit Pedersen

Færre og færre hæver og bruger kontanter, derfor har Nordea nedlagt endnu en hæveautomat. Nu er det slut med at hæve kontanter i Holbæks østby, efter hæveautomaten i den gamle Unibankbygning på Munkholmvej 49 er fjernet.

- Baggrunden er enkel, der er ikke nok, som bruger den. Antallet af brugere er faldet de seneste år, og det er forstærket under coronapandemien. Mange er bekymret for at få overført smitte via kontanter, forklarer filialdirektør Susanne Egelund Svarrer, Nordea Holbæk.
Med faldende brugertal var hæveautomaten ikke længere rentabel i forhold til udgifterne til blandt andet husleje, el, service og vedligeholdelse, tilføjer hun.

Det var den sidste hæveautomat i østbyen. Det er flere år siden, hæveautomaten på Ander Larsensvej ved det tidligere supermarked blev fjernet.
Ældre Sagen har flere gange gjort opmærksom på, at en gruppe ældre kommer i klemme med færre hæveautomater og kontantløse kasser.
Det er de ældre, der holder fast i kontanter og ikke har netbank og Dankort og derfor heller ikke kan benytte supermarkedets tilbud om at hæve over, når de handler.

Susanne Egelund Svarrer erkender, at det kan være et problem for den gruppe ældre, men efter nedlukningen har der ikke været nogen reaktioner.
- Vi har fulgt udviklingen, og antallet af transaktioner er faldet meget. Vi har henvist til den udendørs automat ved vores filial på Ahlgade. Der er også en automat i Holbæk Mega Center, og vores kunder kan gratis hæve penge i andre pengeinstitutters automater, understreger hun.
Nordea har desuden en hæveautomat inde i filialen, men her er lukket ned på grund af coronarestriktioner.

- Det kan for især ældre være et problem, hvis de ikke har netbank. Men mange ældre klarer i dag det meste online. Og vi udleverer stadig nøglekort, hvis man ikke kan vente på PostNord, og folk kan komme i boksen, forklarer Susanne Egelund Svarrer.

Inden Unibank blev til Nordea lukkede filialen på Munkholmvej i 2001. Ejendommen med bolig og erhverv ejes i dag af BoStad ApS, der har sat den til salg som en investeringsejendom.
Prisen er sat til 2.295.000 kroner. Der er 333 kvadratmeter i to etager fordelt på en 123 kvadratmeter bolig med have og et erhvervslejemål på 110 kvadratmeter.

Med nedlæggelse af automaten er der blevet cirka 20 kvadratmeter ekstra at disiponere over enten til privatboligen eller erhvervsdelen, hvor Dyreklinikken Centrum har lejet sig ind siden 2015.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk