15. oktober 2019
Ligesom den resterende del af Holbæk Sportsby bliver også svømmehallen forsinket med yderligere to og en halv måned.
Ligesom den resterende del af Holbæk Sportsby bliver også svømmehallen forsinket med yderligere to og en halv måned.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny forsinkelse: Sportsby først klar 7. maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forsinkelse: Sportsby først klar 7. maj
Opdateret 31. januar 2019 kl. 09:02
Holbæk - 31. januar 2019 kl. 09:00
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Sportsby bliver alligevel ikke klar til at tage i brug fredag den 22. februar, sådan som det blev meddelt for tre måneder siden.

arrow Læs også: Politikere om forsinkelse: Skandale, trist og beklageligt

Den nye melding er, at idrætsfaciliteterne i den sydvestlige udkant af Holbæk by først vil være klar til at tage i brug tirsdag den 7. maj. Udskydelsen på yderligere to og en halv måned kommer, efter at Holbæk Kommune atter har bedt sin rådgiver på projektet, Cowi, om at undersøge, hvor langt byggeriet er nået.

Nu ønsker kommunen tilsyneladende at være på mere sikker grund med den nye melding om en dato, hvor sportsbyen er klar til at tage imod brugerne. Cowi opstiller nemlig tre scenarier, hvor 7. maj er den dato, der ligger længst ude i fremtiden.

Faktisk anbefaler Cowi et scenarie, hvor sportsbyen tages i brug 23. april. Desuden er der et scenarie, hvor datoen er den 11. marts, men her er der ikke planlagt før-aflevering, som OPP-kontrakten foreskriver.

- Vi er mange, der glæder os til, at sportsbyen står færdig. Derfor er jeg også skuffet over, at vi nu for anden gang må melde en forsinkelse ud til foreningerne, siger Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Den aktuelle melding om endnu en forsinkelse af Holbæk Sportsby kommer, efter at det den 23. oktober blev meddelt, at sportsbyen ikke ville være klar til at tage i brug senest 31. december 2018, sådan som OPP-kontrakten mellem kommunen og Fonden Holbæk Sportsby foreskriver.

1. november blev der sat dato på, hvornår sportsbyen kunne forventes at være klar til tage imod brugerne. Datoen var fredag den 22. februar, som nu alligevel ikke kan overholdes.

Efter at kommunen af egen drift har fundet frem til endnu en forsinkelse, strammer borgmesteren grebet.

- Det er kritisabelt, at vi nu for anden gang har måttet afdække forsinkelsen, i stedet for at få de informationer fra Fonden Holbæk Sportsby. Derfor skal fonden også fremover lave ugentlige afrapporteringer på fremdriften i byggeriet. Vi skal simpelthen sikre os, at fonden nu overholder tidsplanen, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

I Cowis gennemgang af den nuværende tidsplan fremgår det, at der fortsat arbejdes i mange af de områder, der skulle have været færdige i begyndelsen af januar. Firmaet angiver, at forsinkelserne blandt andet skal findes på sportsbyens anden sal, i omklædningsrummene, i sundhedscentret og i klubloungen.

For borgmesteren handler det nu i særdeleshed om at finde løsninger for foreningerne frem mod åbningen.

- Vi har et ansvar for foreningerne, og derfor er vi også i dialog med dem om forsinkelsen. Vi arbejder på, at alle foreninger kan blive i de eksisterende faciliteter, indtil sportsbyen åbner. Men vi ved også, at forsinkelsen nogle steder er forbundet med rigtig mange praktiske problemer, siger Christina Krzyrosiak Hansen i pressemedelelsen.

arrow Den forsigtige løsning med sportsby
31. januar 2019 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:16
arrow Foreninger om forsinket sportsby: Forståelse og dyb undren
31. januar 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Uvished om tribuner i sportsbyen
28. januar 2019 kl. 16:39 Opdateret: kl. 15:28

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk