2. juni 2020
Grøntsagsavler og landmand Søren Wiuff fra Brogård på Lammefjorden ved Gislinge har hovedrollen i en ny film, »Den rå vare«. Filmen vises på gården onsdag den 16. oktober
Grøntsagsavler og landmand Søren Wiuff fra Brogård på Lammefjorden ved Gislinge har hovedrollen i en ny film, »Den rå vare«. Filmen vises på gården onsdag den 16. oktober
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny film om gulerødder og Søren Wiuff

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny film om gulerødder og Søren Wiuff
Holbæk - 10. oktober 2019 kl. 08:17
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Odsherred i næste uge vanen tro fejrer de lokale fødevarer med grand cru-ugen, bliver der også et arrangement på Holbæk-siden af kommunegrænsen.

Onsdag den 16. oktober klokken 15 kan man således komme til filmpremiere hos landmand og grøntsagsavler Søren Wiuff på Brogård, der ligger på Strandvejen 1 lidt uden for Gislinge.

Og det er ikke tilfældigt, at filmpremieren er henlagt til Søren Wiuffs gård. Han er nemlig selv med som det centrale omdrejningspunkt i filmen »Den rå vare«, der er produceret af Nationalt Center for Lokale Fødevarer med base i Fårevejle Stationsby.

I »Den rå vare« følger man Søren Wiuff, der gennem en årrække har opbygget en status som leverandør af forskellige grøntsager og råvarer til nogle af de fineste restauranter i Danmark, herunder flere med den eftertragtede Michelin-stjerne. Noma er nok den mest kendte af Søren Wiuffs kunder.

Når man siger Lammefjorden, har man også sagt gulerod, og i filmen fortæller Søren Wiuff især om den særlige Guerande-gulerod, og hvorfor den er så speciel.

Filmen varer en lille halv time, og hvis man vil med til premieren onsdag den 16. oktober, skal man købe billetter på forhånd. Det sker via Nationalt Center for Lokale Fødevarers hjemmeside www.nclf.dk.

Foruden selve filmvisningen vil der også efterfølgende være en samtalesalon, hvor Søren Wiuff sammen med Nationalt Center for Lokale Fødevarers faglige leder, Jesper Zeihlund, samt centrets formidler, Helene Meden Hansen, der også selv er landmand, vil drøfte forskellige aspekter af fødevareproduktion og gastronomi.

Ifølge Carolina Kromann Wåhlin, der er ansat som journalist i Nationalt Center for Lokale Fødevarer, henvender filmen »Den rå vare« sig til alle med interesse for traditionelle råvarer. Samtidig står Søren Wiuff for noget af det, centret gerne vil fremme.

- Søren Wiuff repræsenterer både det traditionelle landbrug med fokus på produktion af fødevarer. Men med hans særlige tilgang til det, taler han også direkte ind i gastronomien, siger Carolina Kromann Wåhlin.

Det er meningen, at filmen fremover skal vises for fagpersoner ved særlige arrangementer. Det er ikke besluttet, om filmen på et tidspunkt gøres offentlig tilgængelig på nettet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk