6. marts 2021
Kommunalbestyrelsen arbejder på en ny pakke, som kan hjælpe, indtil vi igen får lov til at shoppe eller sidde på en af restauranterne - for eksempel her i Ahlgade.
Kommunalbestyrelsen arbejder på en ny pakke, som kan hjælpe, indtil vi igen får lov til at shoppe eller sidde på en af restauranterne - for eksempel her i Ahlgade.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny corona-hjælpepakke på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny corona-hjælpepakke på vej
Holbæk - 22. februar 2021 kl. 16:03
Af Agner Ahm

Der er efter alt at dømme en ny corona-hjælpepakke på vej fra Holbæk Kommunalbestyrelse.

På onsdag skal politikerne behandle en initiativsag om en ny hjælpepakke, som er fremsendt af Venstre, Konservative, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Men alle partier i kommunalbestyrelsen er reelt allerede i gang med at forhandle.

I april sidste år vedtog en enig kommunalbestyrelse en hjælpepakke, hvor man blandt andet satte ekstra fart på en række anlægsprojekter.

Her i 2021 har det i nogen tid igen rumlet med overvejelser om en ny hjælpepakke.

Tilløb til forhandling

På kommunalbestyrelsens møde den 20. januar vedtog politikerne et skulderklap til kommunens ansatte. Og i den forbindelse sagde Emrah Tuncer (R), at det måske også var på tide, at politikerne igen kiggede på, om der er noget, kommunen kan hjælpe med på de områder, hvor corona-restriktionerne giver alvorlige problemer.

Den 8. februar udsendte Venstre en pressemeddelelse, hvor gruppeformand Camilla Hove Lund slog til lyd for en hjælpepakke til erhvervs- og kulturlivet.

Dagen efter inviterede borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) alle partier til at drøfte en ny hjælpepakke. Borgmesteren oplyser, at der var en kort drøftelse den 10. februar, og der er en ny forhandling på onsdag inden kommunalbestyrelsesmødet.

Få timer efter at borgmesteren havde inviteret partierne, fremsendte V, K, R og LA så deres fælles initiativsag, hvor de slår til lyd for en hjælpepakke til erhvervslivet.

Dét forslag er således nærmest garanteret en positiv modtagelse, når det behandles af den samlede kommunalbestyrelse på onsdag.

Understøtte erhvervslivet

Indstillingen i forslaget er klar: De fire partier ønsker, at »administrationen kommer med forslag til emner, der kan bruges til at understøtte vores erhvervsliv, der er ramt som følge af Covid-19«.

Partierne peger på, at nogle virksomheder er omfattet af de centrale hjælpepakker, mens andre ikke er.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk